3. desember 2023
Nyheter

Rush utgir jubileumsboks i april

Last Updated on: 13th februar 2022, 02:16 pm

For å feire 40-års-jubileumet til albumet “Moving Pictures”, gis det ut flere spesialutgaver av den canadiske trioens åttende album, blant annet en “superdeluxe”-utgave som inneholder tre CD-er, en Blu-ray og hele fem 180 grams LP-er i svart vinyl.

[dropcap]D[/dropcap]a albumet kom i 1981 markerte det både en milepæl i bandets musikalske utvikling og også en stor kommersiell suksess. På skiva gikk Rush over til en litt mer kommersiell stil med kortere låter og fikk en voldsom suksess.

Albumet inneholder den legendariske “Tom Sawyer” samt låter som “Limelight” og “Vital Signs” – og instrumentalen “YYZ”. Albumet nådde 5 ganger Platinum i USA med sine over 5 millioner solgte album, og er den største salgsuksessen for Rush i USA. I hjemlandet Canada solgte album til fire ganger platinum.

Jubileumsutgaven av albumet blir utgitt 15. april og inneholder en remasteret versjon fra Abbey Road Studios i 2015 som for første gang gis ut på CD. Så er det to CD-er med tidligere uutgitt livemateriale som er remikset fra de originale analoge flersporsopptakene av Rush-produsenten Terry Brown. Dette materialet inkluderer en hel konsert fra Maple Leaf Gardens i Toronto fra mars 1981, som aldri tidligere er utgitt.

Blu-Ray-disken inneholder hele albumet remikset fra de originale flersporsopptakene i Dolby Atmos, Dolby TrueHD 5.1, og DTS-HD Master Audio 5.1 surround.  Disken inneholder også fire bonusvideoer: En helt ny video for instrumentalen “YYZ” og tre remasterede eldre promovideoer for “Tom Sawyer”, “Limelight” og “Vital Signs”.

De fem LP-ene inneholder det remasterede originalbumet samt at de fire andre inneholder alle 19 spor fra en tidligere uutgitt konsert fra 1981.

For den som ikke ønsker Super DeLuxe-utgaven, så gis det også ut en boks med tre CD-er og en boks med de fem LP-ene separat, samt en LP-utgivelse som kun kan bestilles fra nettet med en LP som er presset på “half-speed DMM”.

I det hele tatt…

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.