17. april 2024
Nyheter

Flere Spellemannsnominasjoner til progrelaterte artister

Det har riktignok gått oss litt hus forbi, men i forrige uke kom årets nominasjoner til Spellemannsprisen. Og der finner man en del kjente navn også for proggere.

[dropcap]M[/dropcap]an kan vel kanskje diskutere hvor relevant denne prisen etter hvert er blitt ettersom den mer og mer framstår en fest for den mer kommersielle delen av platebransjen.

Progressiv rock er helt ute på sidelinjen når det gjelder bransjens egenfeiring, men dog har vi spadd opp noen navn relatert til den musikalske sfæren vi proggere befinner oss i.

Ola Kvernberg har sammen med Hedvig Mollestad fått to nominasjoner. I klassen for alternativ rock og i klassen for årets utgivelse er Ola Kvernberg nominert for albumet «Steamdome II: The Hypogean».

Hedvig Mollestads Trio  er nominert i klassen for rock for albumet «Ding dong. You’re dead», og Hedvig Mollstad selv er nominert i åpen klasse for albumet «Tempest Revisited».

I samme klasse er Ulver nominert for albumet «Scary Muzak», mens Kaanan er nominert for «Earthbound» i klassen for rock.

Selv ville vi bli overrasket om ikke Kvernberg og Mollestad stikker av med noen priser, men samtidig er det en rekke andre av fjorårets meget sterke progutgivelser som ikke er nominert.

Selve utdelingen finner sted 22.april.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.