28. november 2023
Nyheter

Fire norske band på tysk samleplate

Last Updated on: 17th februar 2022, 02:02 am

Plateselskapet H42 Records i Hamburg har en vinylserie som heter «European Rock Invasion». Den første skiva samlet flere svenske band, og nå er det klart for en norsk versjon. Der bidrar Molten Gold, Wobbler, White Wollow og Ring Van Möbius med hver sin låt.

[dropcap]I[/dropcap] fjor ga plateselskapet ut albumet «Swensk Anfall – Vol 1» i serien. Den inneholdt fire låter fra de svenske bandene Truckfighters, Spiritual Beggars og Siena Root.

Ideen med serien er å gi ut liveversjoner med forskjellige europeiske band. Platene kommer ut i begrenset opplag og i forskjellige versjoner.

På den norske plata – som har fått tittelen «Norge Angrep» – er det livebidrag fra Molten Gold, Wobbler, White Wollow og Ring Van Möbius.

På A-siden vil Wobbler bidra med kuttet «Fermented Hours» og White Willow med «Leaving the House of Thanatos». B-siden fylles opp med Ring Van Möbius’ kutt «The Möbius Ring Bootleg Edition» og Molten Golds «Rebirth».

Molten Gold er en av de fire norske bandene på en tysk samleplate.

– For vår del er låta vi har plukket liveversjonen av den siste singelen vår «Rebirth», fremført på releasekonserten på Vaterland rett før Norge stengte i 2020. Vi synes det er veldig hyggelig å bli bedt om å bidra, og det i så godt selskap. Vi synes også det er artig at norsk rock får oppmerksomhet i det store utland, opplyser Molten Gold til Prognytt.

Utgivelsen er planlagt til sommeren, og den norske utgaven kommer – ikke overraskende – i tre forskjellige vinylversjoner, nemlig i rødt, hvitt og blått! Det vil si, den hvite er i praksis gjennomsiktig.

Plateselskapet opplyser på sin Facebookside at de vil åpne for forhåndsbestilling i løpet av noen få uker.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.