9. desember 2023
Nyheter

Kalandra gir ut album med dataspillmusikk

Det siste prosjektet til Kalandra er å lage musikk til dataspillet “Kingdom Two Crowns”. Nå gir gruppa ut et slags soundtrack-album med musikken de har lagd til spillet.

Screengrab fra spillet. Hentet fra crossovergaming.no

[dropcap]K[/dropcap]ingdom Two Crowns kom ut i 2018 og er det tredje innslaget i Kingdom-serien. Serien startet egentlig som et flash-spill i 2013 før det ble til “Kingdom: Classic” i 2015 og deretter etterfulgt av “Kingdom: New Lands” i 2016. Spillet kan blant annet spilles online via Stream-plattformen, samt i versjoner for Android, iOS, PC, PS4, Switch og Xbox One.

I fjor høst kom utvidelsen “Norse Lands”, som er inspirert av norrøn vikingkultur. Her kan spilleren bruke krefter basert på norrøne guder, ta kommandoen over mektige styrker, bygge vikinginspirerte forsvarsverker, løse hjernetrimoppgaver osv,

Det er til denne spillutvidelsen at Kalandra fikk oppdraget å skrive musikken til, og nå kommer altså bandet med et helt album basert på musikken de skrev til spillet. Dette blir dermed det andre studioalbumet til Kalandra – “Kingdom Two Crowns: Norse Lands Soundtrack (Extended)” –  og det med en ganske så original vri!

– Vi har lenge vært interessert i et prosjekt som dette og ble veldig fascinert av muligheten til å utvide vår musikalske horisont. Dette har vært et utrolig morsomt prosjekt å jobbe med  og vi har omfavnet alle utfordringene som dette førte med seg med å tilpasse vårt eget lydbilde til en spillserie som allerede hadde en stor og solid fanbase og en eksisterende myte rundt. Vi håper både gamle og nye lyttere vil like vårt bidrag like mye som vi likte å lage dette, sier bandet i en uttalelse.

Samtidig byr bandet på litt ekstra, for det er ikke bare et rent soundtrack-album, noen av sporene er utvidet og remikset for å passe til albumformatet og den lytteopplevelsen bandet tilstreber.

Bandet består av Jogeir Daae Mæland, Katrine Stenbekk, Florian Döderlein Winter og Oskar Johnsen Rydh. De har også fått med seg folkemusikkutøverne John Stenersen (kjent fra Wardruna) og Kenneth Lien (landskappleikvinner på munnharpe) på dette albumet.

Kalandra skal også ut på en større Europa-turne i sommer sammen med Wardruna og Lindi-Fay Hella & Dei Farne. Kalandra spiller også på Parkteateret i Oslo 27.april.

Den første singelen fra albumet – “Helheim” – ble utgitt for halvannen uke siden og selve albumet kommer ut 8. april digitalt og på digipack-CD. Vinylutgaven kommer 24. juni, og det presses to versjoner, begge i små opplag; 200 eksemplarer i svart vinyl og bare 100 eksemplarer i mintgrønn vinyl.

Som debutalbumet gis dette også ut på By Norse Music.

Bandfoto øverst: Are Næsset.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.