9. desember 2023
Nyheter

Gary Brooker er død

Last Updated on: 22nd februar 2022, 07:42 pm

Keyboardisten og vokalisten Gary Brooker i Procol Harum døde i helgen, 76 år gammel. Bandet spilte i Norge senest i 2018 i Drammen.

[dropcap]G[/dropcap]ary Brooker (med rødt skjerf på bildet over) var med på å starte bandet så langt tilbake som i 1967, og var med til bandet første gang ble oppløst i 1977. Tidlig på 90-tallet kom han tilbake og var med i bandet til han døde, de siste årene som det eneste originalmedlemmet.

Brooker døde i sitt eget hjem etter å ha vært kreftsyk, heter det på Procol Harums egen nettside.

Procol Harum er best kjent for sangen «A Whiter Shade of Pale» fra 1967. Den skal være den mest spilte sangen i Storbritannia etter andre verdenskrig. Bandet ga ut sitt siste studioalbum – “Novum” – i 2017.

Gary Brooker ga ut flere plater som soloartist og bidro i tillegg som gjestemusiker på en lang rekke innspillinger, blant annet med Paul McCartney, George Harrison, Tim Renwick, Frankie Miller, Mickey Jupp, The Hollies, Alan Parsons Project, Allan Clarke, Kate Bush, Bill Wyman og Eric Clapton.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.