5. desember 2023
Nyheter

Ny single og album fra Maraton

Oslo-baserte Maraton slipper første smakebit fra sitt nye album “Unseen Color” i mars. Selve albumet kommer til høsten.

[dropcap]D[/dropcap]ebutalbumet “Meta” fra 2019 – som ble til gjennom en veldig lang prosess – ble veldig godt tatt imot både av norsk og utenlands musikkpresse og har passert over 3 millioner avspillinger på Spotify.

Bandets melodiøse og til tider kommersielle alternative rock falt i smak også innenfor progfansens sfære.  Bandets msuikk har også blitt beskrevet som “poppete prog”.

Nå slipper bandet singelen “Perdurant Lives” 3. mars.  Der leker bandet seg også med elektronikaimpulser i en ganske mørk og melankolsk atmosfære sammen med den umiskjennelige vokalen til Fredrik Bergersen Klemp.

Gitarist Simen Hundere Ruud sier følgende om singelen i en pressemelding:

– Perdurant Lives is about the paradoxical nature of mankind, who are capable of loving themselves while at the same time knowingly engaging in very self-destructive behavior. As such, the verse and chorus represent each of these opposites. I think it´s probably the best song we´ve ever done.”

Bandet består av Fredrik Bergersen Klemp på vokal, Simen Hundere Ruud på gitar, Frank Nordeng Røe på trommer, Magnus Johansen på keyboards og Ruben Aksnes på bass.

Maraton har tidligere vært support for størrelser som Circus Maximus, Leprous og Enslaved.

Bandet er også et av flere norske som spiller på Prognosis-festivalen i Nederland i april. De andre er Leprous, Enslaved, Magic Pie, Rendezvous Point og The New Death Cult.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.