5. desember 2023
Nyheter

Dobbelt plateslipp fra The Tronosonic Experience

Last Updated on: 27th februar 2022, 03:52 pm

I løpet av to uker i mars slipper bandet The Tronosonic Experience hele to album som oppfølgere til det kritikerroste andrealbumet “The Big Blow” fra 2019.

[dropcap]D[/dropcap]e to albumene – “The Shadow Vol I og “The Shadow Vol II” – gis ut henholdsvis 11. mars og 25. mars.

The Tronosonic Experience kaller seg selv for et punkjazz-band, men er nok like mye inspirert av både classic rock, heavyrock og progressive rock som avantgarde jazz.

De to nye skivene omtales da også av plateselskapet som inspirert av både den mer eksperimentelle hardrocken fra 70-tallet som for eksempel Ginger Baker’s Airforce og King Crimson, samt jazzartister som Alice Coltrane and Pharoah Sanders.

Musikken skal også være inspirert av band som The Mars Volta, Clutch og Queens of the Stone Age. Ta også med en god dose improvisasjon, så begynner vi å nærme oss en beskrivelse av bandet.

Med jazzen i bunn blir det da litt av et oppkok som denne instrumentale kvartetten kan by på!

De to albumene (som altså utgis som to enkeltalbum og ikke ett dobbeltalbum) ble spilt inn av Henning Svoren i Ocean Sound Recordings i Giske på Sunnmøre, og bandet sier at musikken også er inspirert av de værharde omgivelsene albumene ble spilt inn i.

Bandet har selv produsert albumene, som er mikset av Michael Scott Hartung ved Propeller Music Division i Oslo. Masteringen er gjort av Morgan Nicolaysen ved Propeller Mastering, mens coveret er designet av Peter-John de Villieres.

The Tronosonic Experience består av Ole Jørgen Bardal (saksofoner), Øyvind Nypan (gitarer og elektronikk), Jan Inge Nilsen (trommer), og Per Harald Ottesen (bass).

Platene gis ut av Apollon. Plateselskapet har foreløpig ikke kommet med noen detaljer rundt utgivelsene når det gjelder hvilke formater de utgis på.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.