9. desember 2023
Nyheter

Bare timer igjen for Akasha

Last Updated on: 2nd mars 2022, 06:17 pm

Spacerock-bandet Akasha har bare noen timer igjen på crowdfunding-prosjektet Norske Albumklassikere på CD. I skrivende stund har albumet oppnådd 67 prosent av den finansieringen det må ha, og ved midnatt går fristen ut!

Akasha fra Kjøllefjord rakk kun å gi ut ett album, men det er til gjengjeld et av landets mest sagnomsuste progplater.

Deres selvtitulerte album ble gitt ut av lille Bat Records på Finnsnes og bandet bestod av Arild Andreassen, Jens Ivar Andreassen, Kjell Evensen, Sverre Svendsen og ikke minst Fezza Ellingsen.

Sistnevnte er også kjent fra  Høst, Løvetann og St. Helena. Både Høst og St. Helena har allerede fått CD-utgivelser finansiert via prosjektet.

Bandet spilte mørk og dunkel progrock og hadde utstrakt bruk av mellotron, og ble ofte sammenlignet med spacerock-band som Hakwind.

Albumet har aldri vært ute på CD (hvis man ser bort ifra i et lite opplag på det lille svenske selskapet Ad Perpetuam Memoriam i 1995), men når man målet i løpet av tirsdagen blir det både remastering og CD-utgivelse!

Nå må progfolket mobilisere og sørge for å få dette albumet gjennom!

Bli med på prosjektet her!

OPPDATERT: Enten blingset vi på datoen eller så har plata fått et døgn ekstra, for nå er den 83 prosent finansiert og mangler under 6.000 kroner før midnatt nå i KVELD (onsdag)!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.