9. desember 2023
KonsertNyheter

Electrond covrer Cream!

Electrond aka Trond Gjellum – slapp torsdag en ny single der han gir seg hen med å covre Cream-låta “We’re Going Wrong” i synthdrakt!

Låta er kanskje ikke den mest kjente fra bandet, men dukker opp på bandets andre og kanskje mest legendariske skive “Disreali Gears” fra 1967, ført i pennen av Jack Bruce.

Electrond skriver i sin omtale av låta at Cream også hadde sanger “dripped with psychedelia” og mener at “We’re Going Wrong” er et perfekt eksempel på kombinasjonen av en pulserende 6/8-dels rytme, Jack Bruces eteriske falsettvokal og en enkel, repeterende tekst.

This is not blissed-out, like “Sunshine of your Love” from the same album, but a deeply anguished cry for change. It is not surprising that, amid a still raging global pandemic and political turmoil, I revisited this classic, and reframes it in a modern setting.

– Jeg har alltid vært stor fan av Cream fordi de skrev banebrytende låter som hadde den unike kombinasjonen av rå kraft, lidenskap og en bred dynamisk bredde.  “We’re Going Wrong” er en låt som berører dypt med få ord, og jeg liker oppbyggingen uten noe klart vers eller refreng. Jeg valgte i min tilnærming til låta å beholde vokallinjen ettersom den er prikkfri og vakker. Arrangementet mitt begynner med noen samplinger fra den greske landsbygda, en enkel basslinje og bare fortsatte å utvikle seg videre derfra, sier han.

Gjellum forteller at han allerede som 12-åring ble betatt av låta da han hørte den for første gang, og sier at han allerede i 2018 spilte inn en versjon av låta som ble lagt som bonusspor på Bandcamp-versjonen av EP-en “EP!” som kom ut i 2020.

Versjonen som nå er sluppet er delvis spilt inn på nytt og remikset av Electrond selv. Masteringen er gjort av Kjetil Bergseth. Singlecoveret er Thomas Meidell sitt verk.

I kveld fredag kan du oppleve El/NeUe + ElecTrond live på Café Mir i Oslo.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.