28. november 2023
KonsertNyheter

Ny dato for Barclay James Harvest

Last Updated on: 5th mars 2022, 08:13 pm

Den koronaavlyste konserten med John Lee’s Barclay James Harvest har nå fått ny dato. Britene kommer på sitt første Norges-besøk siden 1982 fredag 24. mars 2023.

Det bekrefter arrangøren We Låve Rock på Facebook lørdag morgen.

Det blir dermed tredje forsøket på å arrangere en konsert med Barclay James Harvest. Første gang skulle være i Sekkefabrikken i Slemmestad oktober 2020, og deretter ble det flyttet til Cosmopolite i Oslo 24. mars i år – men den måtte også avlyses på grunn av koronapandemien.

Nå blir det altså istedenfor på samme dato og samme sted neste år. Billetter som er kjøpt til de to første forsøkene gjelder selvsagt også for det tredje – og nå som pandemien er i ferd med å bli relativt ufarlig på grunn av mildere varianter og økende vaksinering, så kan det umulig gå galt med mars neste år!

Bandet har eksistert i flere utgaver de siste årene, og det er altså John Lee’s utgave som kommer til Slemmestad. Det finnes også en utgave med Les Holroyd som fremdeles er aktive.

Bandet ble stiftet i 1966 av disse to herrene sammen med trommis Mel Pritchard og keyboardist/vokalist Stuart “Woolly” Wolstenholme. De døde i henholdsvis 2004 og 2010.

Den nåværende besetningen jobber også med en ny plate.

I tillegg til John Lee på gitar og vokal består bandet av Craig Fletcher på bass og Kevin Whitehead på trommer. De har vært med siden 1998. I 2009 kom Jez Smith med på keyboards.

Barclay James Harvest platedebuterte i 1970 og ga ut sitt siste album i 1997. Under navnet John Lee’s Barclay James Harvest har de to studioalbum bak seg, utgitt i henholdsvis 1999 og 2013, samt to livealbum fra 2000 og 2007.

Barclay James Harvest skulle også ha spilt på Ibsenhuset i Skien onsdag 23. mars i år – noe forvirrende er det at de fortsatt står oppført på Ibsenhusets nettsider som om konserten skal gå av stabelen, men siden hele turneen ble avlyst tidlig i februar så vil altså ikke den finne sted – Ibsenhuset er nok bare veldig sløve med å oppdatere sine nettsider… Det er først når du klikker på «Kjøp billett» at du får beskjed om at konserten er avlyst!

Prognytt er noe usikre på om konserten i Skien også får ny dato, da We Låve Rock ikke er arrangøren av Skiens-konserten. Vi har sendt e-post til Ibsenhuset for å høre hva som skjer, og vil oppdatere denne saken hvis vi får svar.

OPPDATERING: Bandet har selv på Facebook lørdag bekreftet at de spiller i Skien 23. mars og Oslo 24. mars neste år. Ibsenhusets sider er fremdeles ikke oppdatert med denne informasjonen.

Hvis du aldri fikk rotet deg til å kjøpe billetter de to første gangene, så kan du gjøre det her – til Oslo-konserten, altså!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.