2. desember 2023
AnmeldelserKonsertLiveNyheter

Flott show med Franck Carducci i London

Last Updated on: 12th oktober 2023, 10:55 pm

For en drøy uke siden spilte Franck Carducci på The Bedford i London med sitt nye band – The Fantastic Squad. Konserten ble som vanlig en opplevelse, selv om sceneshowet er noe endret fra de tre gangene Prognytt har bivånet bandet i Norge.

Faktisk er det bare Franck Carducci selv samt fast sidekick Mary Renaud som er igjen av bandet som har spilt to ganger på We Låve Rock-festivalen i Hurum samt én gang på Belleville i Oslo.

Konserten på The Bedford i London 9. mars var en del av en utsatt britisk turne som også bragte bandet til blant annet Swindon, Glasgow og Liverpool samt til Fusion-festivalen i Stockport.

The Bedford er en ganske stor pub med flere barer, rom til overnatting og en egen lukket livescene som tidligere har blitt brukt som teaterscene, men som etter en oppussing har blitt brukt som scene for band og stand-up-komikere. Både Ed Sheeran og Michael McIntyre har opptrådt her tidligere.

Denne kvelden var Joe Payne – eller That Joe Payne som han kaller seg – oppvarming. Payne er vel først og fremst kjent for sin periode i bandet The Enid, men har gitt ut flere soloplater. Han var alene på scenen med sitt keyboard og framførte hovedsakelig sine egne låter, men også en låt fra The Enid samt et annet band han har spilt i – Zio.

En usedvanlig stemmeprakt på den fyren – så selv om kanskje ikke alle låtene falt i smak hos meg – så var det totalt en hyggelig seanse, såpass at jeg fikk med meg en LP med ham hjem…

Deretter kom Franck Carducci & The Fantastic Squad på scenen, med for meg både ny trommis, gitarist og keyboardspiller. Den sedvanlige “superstar-åpningen” som vi er blitt vant med hjemmefra var nå kuttet, og bandet slo til fra start med “Love Is The Answer”. Bandet låt glimrende og hadde kanskje enda mer trøkk enn det jeg husker fra den forrige utgaven.

Sceneshow bød de imidlertid fortsatt på – ikke minst under den nye låta “The Betrayal of Blue” – som handler om hvordan vi mennesker ødelegger jorda, sett fra jordas synspunkt. En veldig bra ny låt!

Mary hadde for anledningen utstyrt seg med noe jeg nesten må kalle for en “laser-bh” istedenfor den sedvanlige “lyskjolen” – og kjørte på med sin noe usedvanlige teremin-teknikk… Jeg har imidlertid sett bilder av henne med kjolen fra andre konserter på denne turneen, hvis jeg ikke tar helt feil, men den ble ikke brukt på The Bedford.

Mary framførte også en av sine egne låter og Franck lot bandet hvile mens han framførte Pink Floyds “Wish You Where Here” – der publikum fikk stå for mesteparten av sangen. På slutten var det dog litt spesielt å oppleve “On The Road To Nowhere” med original tekst!

De av dere som har vært på en av konsertene bandet har hatt her i Norge vil skjønne hva jeg mener!

I det hele tatt en flott konsert med et band som absolutt ikke står tilbake for de tidligere utgavene og som jeg håper vi snart kan se tilbake her i Norge!

(Beklager dårlige bilder, alle er tatt med mobilkamera…)

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.