5. desember 2023
Nyheter

Fortsatt mer prog på crowdfunding

Last Updated on: 22nd mars 2022, 06:38 pm

Vi har gjentatte ganger skrevet om crowdfundingprosjektet Norske Albumklassikere – stort sett hver gang de har hatt norsk prog på lista. Og nok en gang slår vi et slag for prosjektet!

For noen uker siden skrev vi om spacerock-bandet Akasha da det bare var noen timer igjen før prosjektet ble avsluttet.

Det gikk bra – og det blir CD ut av plata deres. Bok om Wobbler-skiva “From Silence To Somewhere» ble også fullfinansiert.

I skrivende stund har finansieringen av Kerrs Pinks første album kommet halvveis, og det virker ganske lovende med over 13.000 kroner samlet inn så langt. Men målet er 30.000 kroner og det er nå 12 dager igjen, så her må progfolket mobilisere!

Kerrs Pink ble startet i mai 1972. Jostein Hansen, Harald Lytomt, Halvard Haugerud, Tore Johansen, Per Øyvind Nordberg og Freddy Ruud er/var sentrale aktører og komponister og/eller tekstforfattere. Flere av aktørene i bandet var også aktive i bandet Høst.

Kerrs Pink ga ut sitt debutalbum på sitt eget plateselskap Pottittskiver i 1980. Det kom en CD-utgivelse på Musea ti år senere, og en russisk utgivelse i 2009, men disse er vanskelig å få tak i, så nå kommer skiva remasteret i serien Norske Albumklassikere, hvis minstesummen oppnås.

Bandet har vært mer eller mindre permanent eksisterende gjennom 1970-, 1980-, 1990- og 2000-tallet, og bandet er blant de eldste nåværende og fortsatt kreative progrockband i Norge.

Senest i fjor kom det glimrende albumet “Presence Of Life” – og beviste at veteranene fortsatt har mye å bidra med.

Du kan bidra på plata her, og få tilbake pengene hvis utgivelsen ikke blir fullfinansiert.

For øvrig er det også for øyeblikket finansiering av plater med Aunt Mary, Saft, Prudence og ikke minst det progressive fusion/jazzrock-bandet Vanessas andre album.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.