Endelig nytt album fra Knekklectric

Last Updated on: 31st mars 2022, 10:30 pm

Knekklectric er tilbake med nytt album, fem år etter at «For mange melodia» ble sluppet og høstet mange lovord både hjemme i Norge og ute i Europa.

Den andre singelen fra albumet – «Muknado» – ble sluppet for tre uker siden, og slippdato for selve albumet – «Alt blir verre» – er satt til 22. april. Albumet inneholder sju låter, og er produsert av Iver Sandøy. Coveret er laget av Robert Høyem, som har brukt malerier fra kunstner og bandvenn Audun Alvestad.

Tredjealbumet «Alt blir verre» bygger ifølge plateselskapet, videre på den velkjente signaturen til Knekklectric; leken og storslagen lapskaus av prog, fusion og rock.

– Vi brukte lang tid på å skrive og arrangere låtene til dette albumet. På forrige album følte vi at vi fant formen, og vi ønsket å dra den jazz-rock-prog-pop-greia lenger, egentlig så langt vi maktet. Vi jobbet etter mottoet «måtehold er forbudt», og det tror jeg vi etterlevde ganske godt, sier bassist Erlend Alm Lerstad.

Denne gangen er altså arrangementene i låtene enda større og mer intrikate, og det lyriske universet mørkere enn på forgjengeren, som for øvrig fikk terningkast 5 hos Bergens Tidende (og 3,8 av 5 poeng hos Prognytt i det daværende poengsystemet vi benyttet).

– Det kom som regel til en naturlig stopp når produsent Iver Sandøy erklærte at det var fullt. Og han har jo som regel alltid rett, så da ble det sånn. Jeg husker at vi på eget initiativ foreslo å kutte en fjerdestemme, eller det var kanskje en femtestemme, på «Beksvart Gull», så en viss selvbeherskelse har vi faktisk hatt, erkjenner Lerstad.

– Noen av solopartiene på plata tror jeg er noe av det fineste vi har lagd. Det var en fest å spille inn albumet. Personlig utvidet jeg også trommesettet med en dobbelpedal, to tammer og tre rototoms for å henge med på de sprø musikalske krumspringene, mener trommeslager Jon Bolstad.

Det går en tematisk rød tråd og historie gjennom de syv låtene som utgjør det nye albumet, so9m dermed kan betegnes som et konseptalbum. Det er, som tidligere, vokalist Johannes Drabløs Maaseide som har skrevet sangtekstene. Det var også han som klekket ut ideen om et album der alle låtene kronologisk hører til hverandre.

– Albumet er en historie om livet og sommerfugleffekten. Liv som aldri burde vært og liv som burde vært. Liv som leves uten innhold eller håp, forteller Maaseide.

– Etter at et god barndomsvenn av meg valgte å forlate oss i 2020, fikk dette albumet og denne historien en helt ny betydning for meg. For mange blir alt bare verre, og alle historier har ikke en lykkelig slutt. Den siste låten på platen banker inn hvor trist det er å ende som en skygge av seg selv, sier gitarist Edvard Brøther.

Knekklectric består av Johannes Drabløs Maaseide (gitar og vokal), Edvard Brøther (gitarer), Jon Bolstad (trommer), Erlend Alm Lerstad (bass) og Hogne Aarflot (keyboards).

Albumet kommer ut på Apollon Records på CD samt i LP på vanlig svart vinyl og i et begrenset opplag på 250 i gul vinyl.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.