9. desember 2023
Nyheter

Delvoid kommer med sitt tredje album

Last Updated on: 21st april 2022, 01:54 pm

Delvoid slipper sitt tredje album -“Swarmlife” – neste fredag, 29. april. Bandet spiller en slags blanding av prog, postrock og alternativ rock, og denne gangen flørter de i tillegg med elementer av psykedelika.

Prognytt har opplevd Delvoid live flere ganger, og blitt imponert både av musikaliteten, intensiteten og ikke minst låtmaterialet.

Bandet har aldri lagt skjul på at de har vært inspirert av band som Tool, The Mars Volta og Sigur Rós. Denne gangen opplyser bandet at de i tillegg trekker inn elementer av psykedelika og eksperimenterer med soundet de har bygget opp på tidligere utgivelser.

Deres tredje fullengder oppgis å være en samling av det beste materialet de har jammet og spilt gjennom de siste fem årene. Bandet har selv skrevet, produsert og spilt inn albumet, mens miksingen er gjort av Magnus Lindberg (Cult Of Luna).

Mens bandet på forrige skive – “Serene” – leverte et storslagent lydbilde med en rekke gjestemusikere og bidrag fra Oslo Filharmoniske Orkester, er “Swarmlife” mer et rent bandprosjekt.

Foto: Marius Noreger.

I en pressemelding beskriver vokalist Alex M. Delver albumet slik: –Tekstene til Swarmlife tar form i introspektiv historiefortelling. Tematisk jobber albumet med spenningen mellom individualisme og kollektivisme. Det gjøres forsøk på å spore tanker og følelser bakover utover selvet til deres ideologiske opphav. Etter hvert som grensene mellom ideologi og psykologi viskes ut, avdekkes en hensynsløs, viruslignende lengsel etter fellesskap. Denne lengselen forklarer på en måte sinnet og melankolien som tekstene formidles med.

Delvoid består av allerede nevnte Alex M. Delver på vokal og gitar, samt Magnus Andersen på bass og koring; Espen Th. Granseth på trommer, perkusjon, vibrafon og koring; og Erik J. Halbakken
på gitar og koring.

Albumet utgis på Banditt Media 29. april på CD og digitalt, samt på 180 grams dobbel-LP 20. mai i begrenset opplag på 200.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.