Snart mer Kongle i monitor

Last Updated on: 27th april 2022, 07:57 pm

Kongle ble ferdig med innspillingen av sitt nye album forrige måned. Slippdato for albumet er ennå ikke satt, men det kan fortsatt bli en god stund til. Men smakebiter i form av singler i løpet av det neste halvåret kan bandet love.

– Vi ble faktisk ferdig å spille inn ny plate i mars. Det tok oss omkring to uker totalt tenker jeg. Vi begynte prosessen allerede i januar 2021, fikk spilt inn cirka halvparten, før vi gikk i studio igjen nå i februar. To ganske intense uker senere så var vi ferdig med vårt. I starten av mars var vi i Oslo på besøk hos Lars Horntvedt (Jaga Jazzist) som la litt magisk krydder på toppen også. Så nå begynner det virkelig å ligne på noe, opplyser bandet til Prognytt.

Noen slippdato for albumet er ikke satt, men det skal i alle fall komme ut i «løpet av et års tid». Sjansene for at det kommer noen smakebiter i løpet av det neste halvåret er ganske stor. Sannsynligvis kommer det også videoer.

– Vi har noen idéer, og i hvert fall én svært hengiven kamerat som er veldig klar for video-innspilling i naturskjønne omgivelser. Kan bli spennende, sier bandet.

Det nye albumet følger i fotsporene til debuten «Skogen», men beskrives som kanskje noe mer «flytende».

– Det blir i hvert fall en ganske dagsaktuell tittel med låter som vi håper kan få folk til å tenke litt. Det låter absolutt som Kongle, men kanskje i en litt mer moderne drakt, litt mer tempo i låtene, kanskje en smule mer vokalbaserte låter enn på «Skogen». Tematikken for platen holder seg fortsatt innenfor natur, klima og folkelige tanker og idéer. Vil tro at folk fortsatt klarer å trekke de samme gamle naive paralellene til Kongles underfundige verden.

–Sounden er heldigvis godt ivaretatt av vår stjerneprodusent Njål Paulsberg (Evigheten), samme mann som spilte inn «Skogen». Vi jobber virkelig bra sammen! Njål har vel egentlig «blitt med» i bandet også nå, og har også vært med å skrive litt på et par låter, opplyser Kongle.

Noe press for å komme opp med et album som tas like godt imot som debuten fra 2019 sier bandet at de ikke har tenkt særlig på.

– Vi kjenner ikke på noe særlig mer press enn det vi legger på oss selv egentlig. Vi har alltid vært veldig fornøyd med det vi driver med, og slik er det fortsatt. Men klart, det er litt deilig å kjenne på at vi har «klart det igjen». Det mener vi i hvert fall selv, også får vi se om lytterne er enig. Vi er også veldig fornøyd med samarbeidet med plateselskapet Blanca så langt, så vi legger opp til videre samarbeid der. Matias Tellez er også en flink, kul og bra mann å ha med på laget!

– I og med at Sverre, vokalist/gitarist, bor i Lofoten og resten av gjengen bor i Bergen så har vi måttet skrive litt hver for oss denne gangen. Det har for så vidt gått veldig fint, det har fortsatt kommet mange fine låter ut av det. Så har vi møttes i en god periode før innspilling og jammet ut låtene på godt, gammelt Kongle-vis.

Kongle spilte to konserter i Oslo og Bergen i mars, og har planer om noen få konserter framover.

– Vi spilte to konserter nå i mars ja. Det var veldig kjekt! Vi feirer jo ti år som band i 2022, og det var fint å få markert det i Norges to største byer. Vi fikk også spilt noen nye tunes for folket, og det virket som de ble godt mottatt. Alltid digg å kjenne på at ting funker live etter en intens studiosession med mye spontan komposisjon. Vi har ikke så veldig mye planer fremover, men vi har en dialog på en gig til før sommeren. Også håper vi på noe greier i august! Deilig å holde seg varm, men vi sparer nok litt på spillekruttet til platen kommer. Innen et års tid blir det definitivt mer Kongle i monitor, avslutter bandet.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.