Alt klart for ny utgave av Progbotn

Last Updated on: 29th april 2022, 12:05 pm

Lørdag 29. oktober inviterer Monument Alley til trippelprogkveld i Kolben Kulturhus på Kolbotn. Dette blir fjerde Progbotn i kulturhuset, og også denne gangen er det en spennende lineup de kan by på.

De tre forrige utgavene av Progbotn var i Gentle Knifes regi – med Vinsløv (nå kjent som Taskaha) og Oak i 2016, med svenske Trettioåriga Kriget i 2017 og med franske Gens de la Lune i 2018.

Om nøyaktig seks måneder tar Monument Alley merkenavnet Progbotn videre, og tilbyr tre sett «On The Ledge»: Monument Alley med venner, Night of the Prog-aktuelle Infringement og britiske Mick Paul Music.

Hva Monument Alley vil framføre denne gang gjenstår å se, men vi kan vi nok vente oss originale effekter, et fargerikt show, store følelser og historier. Antal sparer som kjent ikke på kostymer, og Engebretsen reiser ikke med «liten» keyboardrigg…

Duoen jobber iherdig med sitt store prosjekt som omfatter utgivelse av et trippel-album.

Infringement  – som er aktuelle til Night of The Prog på Loreley til sommeren – skal også spille et sett. Alle gode ting er dermed tre for bandet, som skulle ha spilt på festivalen både i 2020 og 2021, men som ble offer for avlysninger begge årene på grunn av koronapandemien.

Bandet har høstet stor og bred anerkjennelse for sitt andrealbum «Aliensism» – ikke minst også på grunn av sitt sceneshow i forbindelse med skiva.

Bandet er i gang med innspillingen av sitt tredje album, og det er vel ikke umulig at det kommer en smakebit eller to fra det nye låtmaterialet når vi nærmer oss slutten av oktober?

Mick Paul er den erfarne seks-strengsbassisten i David Cross Band, som har turnert verden rundt. De spilte på Night of the Prog Loreley i 2016, og var headliner på første kvelden av Haugaland Prog & Rock Festival i Knut A. Apeland og Haugaland progklubbs regi i 2017.

Paul debuterte som soloartist med progrock-albumet «Parallel Lives» i 2021, et album som har fått en rekke strålende kritikker. Med seg har han Sheila Maloney på keyboards og vokal, Paul Clark på gitarer og Jack Summerfield på trommer. Dette blir bandets første konsert i utlandet.

Mick Paul bidrar også på bass til Monument Alleys studioprosjekt. Det gjør også vokalist Jinian Wilde i David Cross Band, som også synger på Pauls soloalbum.

Billettsalget til denne minifestivalen åpner i mai.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.