28. november 2023
KonsertNyheter

Monument Alley tar til vingene

Last Updated on: 30th april 2022, 12:40 am

Som vi skrev fredag gjenoppliver Monument Alley Progbotn i oktober. Men folk/progrock-duoen bestående av Astraea Antal fra Gentle Knife og Erlend Engebretsen fra Fatal Fusion har også flere planer til høsten.

Duoen har nå jobbet sammen i fire år og trivdes åpenbart sammen på scenen under den første live-konserten på Grønsand Gård på Hurum i oktober 2021 i regi av We Låve Rock. De tar nå til vingene med flere live-planer for 2022.

Maleri: Leif Alnes

To konserter i august under Kunst i Follo:
Duoen har etablert kontakt med kunstmønstringen Kunst i Follo, som i 2021 mobiliserte over 150 billedkunstnere i Nordre Follo til å stille ut sine verk i det offentlige rom i en og samme helg i august.

Kunstner og initiativtaker Leif Alnes var til stede ved Monument Alleys debutkonsert i 2021. Han dro rett hjem og malte et bilde på en kvadratmeter av opplevelsen. Det førte til nye kontakter mellom musikk og kunst på tvers av Oslofjorden.

I 2022 skal duoen derfor spille to konserter i forbindelse med Kunst i Follo. Fredag 26.august spiller de en times vernissasje-konsert for en spesialutstilling i galleriet i Kolben Kulturhus. Søndag 28.agust følger de opp med matiné på Toppenhaug i Nordre Follo, på en spesialutstilling med ukrainske kunstnere i kommunen.

Keyboardist, tekstforfatter og maler Brian M. Talgo fra Gentle Knife er også med i samarbeidet med Kunst i Follo i år, og skal levere ny egenskrevet musikk til flere utstillingssteder. Han var også festivalkunstner under We Låve Rock i 2017.

Holmsbu kirke: Foto: Astraea Antal

Monument Alley og Pilot Light i Holmsbu kirke 
Søndag 16. oktober inviterer Monument Alley til den mildt sagt fargerike kunstnerkirken i Holmsbu sørvest i Asker, et steinkast unna den tidligere We Låve Rock-gården Holm gård, der begge i duoen har spilt tidligere (Fatal Fusion i 2013 og Gentle Knife i 2017.)

Duoen skal dele kvelden med bandet Pilot Light fra Buskerud med Knut Erik Grøntvedt fra Fatal Fusion på vokal, Morten A. Evensen på gitarer, Lars Erik Krokstrand på bass og vokal, og Thomas W. Riis på trommer og vokal.

Pilot Light

Pilot Light debuterte som band på Union Scene i Drammen i 2018. De lager lett gjenkjennelig melodisk rock. Bandet har variert musikalsk bakgrunn og lar seg inspirere av øverste hylle i 70- og 90-tallsrocken.

Pilot Light har valgt å ikke gi ut noe debutalbum. De går heller rett på det vanskelige andrealbumet! Opplever du Pilot Light live i år, så er det disse låtene du får servert.

Monument Alley som kveldens vertskap sier ikke så mye, utover at de gleder seg til å levere et stemningsfullt sett ny musikk i et spesielt lokale på hjemmebane, ikke langt fra Tofte, der musikken er skrevet.

Dette blir en kveld for et sittende publikum, og billettsalget åpner i mai.

Monument Alley. Foto: Alexander Vestrum

Også planer for neste år
– Vi har blitt kontaktet av ildsjel Knut A. Apeland på Haugalandet om en konsert på Vestlandet på vårparten i 2023. Ve har også planer om en konsert tilpasset barn/ungdom og vi arbeider for at en andel av eventuelt overskudd fra prosjektet skal gå til Barnekreftforeningen, opplyser Astraea Antal til Prognytt.

Samtidig jobber duoen videre med sitt studioprosjekt, et planlagt trippel-album med hittil 23 kunngjorte bidragsytere fra flere musikksjangere og åtte land, i tillegg til artister på kunst og annet. I følge duoen vil flere navn til en allerede imponerende liste bli kunngjort etter hvert.

Duoen holder inntil videre tett med framdriften på studiotid, konsept eller releasedato. De har fortsatt ikke signert med en label. Duoen tar seg god tid, med få lekkasjer, smakebiter eller lovnader så langt. De bruker kunst fra ulike sjangere. En vandrefalk går igjen i promomateriell, i duoens fotoblogg og i live-videoer.

Inntil videre kan vi altså totalt notere oss fire live-konserter med Monument Alley i 2022.

Foto via Monument Alley
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.