Ny musikk fra Caligonaut

Last Updated on: 6th mai 2022, 03:18 pm

Etter den veldig positive mottakelsen av Caligonauts debutalbum i fjor, kommer nå første single med helt ny musikk fra soloprosjektet til Ole Michael Bjørndal. Singelen “Because we are not apart” er ute på Bandcamp i dag.

Samtidig som albumet «Magnified as Giants» nå blir lansert i USA og trykkes opp i nytt opplag på LP (i gul vinyl) etter at det første ble utsolgt, er Caligonaut også aktuell med helt ny musikk.

Singelen “Because we are not apart” slippes altså via Bandcamp i dag, og snart kommer også en video som er laget av den velkjente fotografen Anne-Marie Forker.

– Jeg ble virkelig ydmyk og takknemlig da jeg så responsen albumet fikk, og følte nesten at jeg ikke kunne uttrykke nok takknemlighet. Å lage denne sangen ble dermed en måte jeg kunne uttrykke det på. Den er i samme musikalske landskap som musikken på albumet, men representerer også en utvikling og har nye elementer. Jeg er ganske sikker på at hvis du likte albumet, vil du nyte denne sangen, sier Ole Michael Bjørndal.

På “Because we are not apart” har Bjørndal igjen selskap av de musikerne som deltok på hans solodebut, som Kristian Hultgren og Andreas W.S. Prestmo fra Wobbler, Åsa Ree fra Meer og Wobbler, samt Arild Brøter fra Pymlico.

Men han har også selskap av keyboardist Christian Holberg Heggen (som har vært med på å skrive musikken), organist Thøstur Eirikson på kirkeorgel og cellisten Bjørn Solum.

– Alle disse er naboer som jeg møtte under koronapandemien. Livet er ganske morsomt noen ganger! Vi var midt inne i en sosial lockdown, men likevel møter du mennesker med eksepsjonelle
ferdigheter. Det viser seg at jeg har en strålende keyboardspiller og cellist i verdensklasse som naboer, sier Bjørndal.

Solum bruker en unik cello laget i Venezia i 1744 på innspillingen.

Bjørndal beskriver singleslippet som en rolig meditativ låt som bygger seg opp til en kraftfull slutt. Første delen har hovedsakelig pastorale elementer med cello, fiolin, piano og akustisk gitar i  Fripp-ånd med Bjørndals vokal over, før de symfoniske progelementene med soloer og orgler kommer sterkt inn mot slutten. Låta inneholder også flere vakre vokalharmonier arrangert av Wobbler-medlemmene Prestmo og Ree.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.