17. april 2024
FestivalIntervjuKonsertNyheter

Dim Gray lover å være i storform til We Låve Rock

Last Updated on: 7th mai 2022, 01:52 pm

Det passer bra for Dim Gray å steppe inn som åpningsbandet på årets utgave av We Låve Rock. Bandet skal nemlig spille support for Marillion i Stockholm dagen etter og har allerede “bosatt” seg i øvingslokalet.

Coveret til singelen “Mare” er laget av Linnea Vestre.

Oslo-bandet, hvis debutskive “Flown” kom ut etter at koronapandemiens klamme tak gjorde livespilling umulig sommeren 2020, gleder seg til å presentere både nytt og gammelt stoff på festivalens første dag.

Dim Gray erstatter Ask The Slave etter at halvparten av medlemmene i det islandske bandet plutselig sluttet slik at de teknisk sett er oppløst for øyeblikket.

Dim Gray skulle også ha spilt sammen med belgiske Flying Horseman på Grønsand gjestegård i januar, en konsert som også måtte koronaavlyses. Nå får de altså en ny sjanse,

– Vi har hatt god kontakt med Morten L. Clason i We Låve Rock siden vi slapp debutalbumet vårt, og syntes det var veldig hyggelig å bli spurt om å spille der. Vi øver allerede ganske intenst opp mot support-gig med Marillion i Stockholm dagen etter vi spiller på WLR-festivalen, så da var det uansett ikke noe problem å stille på kort varsel. Det er veldig stas å få åpne hele sulamitten, sier keyboardist Oskar Holldorff til Prognytt.

Dim Gray spiller melodidrevne låter i et post-progressivt lydlandskap, gjerne beskrevet som artrock/kunstrock. Trioen trekker også inn elementer fra folkemusikk i et stemningsfullt og egenartet lydbilde.

– På festivalen kommer vi til å spille noen låter fra det kommende albumet vårt “Firmament”. Fra det nye albumet kommer vi til å spille “Mare”, som vi slapp torsdag, pluss vår kommende singel “Avalon | The Tide” og et par til. Samtidig fikk vi aldri spilt låtene fra debutalbumet vårt “Flown” noe særlig på grunn av pandemien, så vi kommer til å spille mange låter derfra. Vi har med oss to nye musikere, Milad Amouzegar (gitar og keys) og Kristian Kvaksrud (bass), som er med på å løfte opplevelsen og fylle ut lydbildet, forteller Holldorff.

Ved siden av Holldorff på keyboards og vokal, består bandet i sitt opprinnelige trioformat også av Håkon Høiberg på gitar og vokal og av Tom Ian Klungland på trommer og vokal.

Andrealbumet kommer i september.

Det nye albumet kommer ut 2. september på English Electric Recordings – labelen til ikke ukjente Big Big Train. Denne koblingen er også årsaken til at Oskar Holldorf skal steppe inn som keyboardist i Big Big Train på flere spillejobber i september.

– Big Big Train visste om meg fordi vi deler manager – Nick Shilton/Kingmaker Management. BBT-grunnlegger og bassist Gregory Spawton er også medeier i English Electric Recordings. Vi har hatt mye kontakt den siste tiden, så det var ikke helt unaturlig at han tenkte på meg da keyboardist Carly Bryant måtte melde avbud, forklarer Holldorff.

– Det blir veldig spennende å spille med Big Big Train. De er et band i kraftig forandring, og jeg synes det står stor respekt av måten de har håndtert situasjonen rundt David Longdons tragiske bortgang. Det blir spennende å følge med på hvordan bandet utvikler seg videre med den nye vokalisten Alberto Bravin, og interessant å være en liten del av den prosessen.  Clare Lindley og Dave Foster har så vidt jeg vet heller ikke spilt live med bandet før, så vi er fire stykker som spiller live med bandet for første gang, sier han.

Big Big Train – her med avdøde vokalist David Longdon, Han døde i november i fjor.

At han gleder seg til å spille med Big Big Train er ingen overdrivelse, men han går kanskje til jobben med skrekkblander fryd?

– For min egen del er dette også en mulighet til å utvikle meg som keyboardist og musiker. Disse musikerne jeg skal spille med er ekstremt dyktige, og jeg krysser fingrene for at jeg holder nivået. Jeg kommer til å øve som et uvær framover! Noe som gjør oppgaven enda mer utfordrende er at de har pleid å bruke to keyboardister live, mens jeg skal løse det på egen hånd. I tillegg synes jeg bandet har mange svært gode låter, og keyboard-arrangementene til både nåværende keyboardist Carly Bryant og tidligere keyboardist Danny Manners (med flere) er fantastisk bra. Jeg gleder meg voldsomt, sier han.

Til slutt understreker han at spillejobbene med Big Big Train kun er en midlertidig løsning.

– Carly kommer tilbake etter Europa-turnéen i september, og da sier jeg takk for meg og konsentrerer meg om Dim Gray, som jo slipper album samtidig med denne turnéen, avslutter Holldorff.

Han blir dermed med på to gigs i Storbritannia 2. og 3. september (sistnevnte på HRH Prog-festivalen i Leeds) og deretter på konserter i Nederland, Tyskland, Sveits og Frankrike.

Men i mai er det altså We Låve Rock som står for tur!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.