3. desember 2023
AnmeldelserNyheterNytt

Laughing Stock: Zero – Acts 3 & 4 (2022)

Last Updated on: 12th oktober 2023, 10:55 pm

Laughing Stock fortsetter med historien om Zero på albumet “Zero – Acts 3 & 4” – som kom ut i mars. Som på den første skiva byr de på velklingende, melodiøse, melankolske og stemningsfulle låter, men samtidig trøkker de til innimellom også.

Forgjengeren var et av fjorårets høydepunkter, og med årets oppfølger skal mye gå galt om ikke også dette albumet kommer høyt opp på årets topplister.

Dette albumet avslutter historien rundt Zero – og er et kosneptalbum i samme tråd som The Whos “Tommy”, Supertramps “Crime Of the Century” og gjerne også Pink Floyds “The Wall” – uten å sammenligne disse albumene med hverandre, men som et konseptalbum rundt fortellingen om en hovedperson.

På albumet får vi et gjenhør, naturlig nok, med Samantha Preis, som synger rollen som Zeros mor på kuttet “Familiar Eyes”, som er et av høydepunktene på albumet. I tillegg dukker Nad Sylvan opp, og Solstice-medlem Andy Glass. Albumet er produsert og mikset av Jan M. Sørensen, og masteret av Jakob Holm-Lupo.

Selv liker jeg minst de roligste partiene, og mest de mer rockete og varierte, kanskje spesielt på “Lifeboat”, episke og til tider tunge “Mother” og “The Call”. Men totalen er en ytterst velsmakende kompott som egner seg til å høre med headsett, lukkede øyne og noe godt i glasset.

Albumet trenger litt tid på å komme inn under huden, første gang jeg hørte på det ble jeg bare litt middels imponert, så lot jeg det ligge et par uker og satte det på igjen, og allerede da merket jeg at jeg likte det bedre. Og slik har det fortsatt.

Altså ingen umiddelbar lett lytteropplevelse, men et meget vakkert og stilsikkert album.

Laughing Stock består av Håvard Enge på vokal, keyboards og tverrfløyte. Jan Mikael Sørensen på vokal, gitar, bass, trommer og keybaords, samt .Jan Erik Kirkevold Nilsen på vokal og gitar.

Karakter: 4,5 av 5

Laughing Stock: «Zero – Acts 3 & 4» (2022). Apollon Records Prog. Slippdato 4. mars, digitalt og CD samt LP i svart vinyl og grønn vinyl (250 eks.).

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.