Arabs In Aspic med ny versjon av «Syndenes Magi»

Last Updated on: 19th mai 2022, 05:21 pm

Arabs In Aspic er i full gang og gleder seg til We Låve Rock-spilling i morgen fredag. De siste månedene har bandet jobbet med å spille inn en engelsk versjon av «Syndenes Magi». Og en ny boks er under planlegging.

Albumet som kom i 2017 er det eneste av bandets seks album som er utgitt på norsk, men nå er bandet ferdig med å spille inn engelsk vokal.

På engelsk blir tittelen «The Magic Of Sin» og albumet ble sendt til mastering i februar.

– Det ble jo opprinnelig skrevet på engelsk, men vi ga det bare ut på norsk. Vi syntes ikke det svingte, så det løsnet først med norsk. sier bassist Erik Paulsen til Prognytt.

Litt humoristisk sier han at det svingte like dårlig når de prøvde på nytt med engelsk tekst! 

– Etter mange forsøk er vi endelig i mål med noe som svinger mer enn originalen,  ifølge undertegnede i hvert fall!  Remiksen tok dobbelt så lang tid som å mikse skiva, sier han.

Ellers har bandet foreløpig ikke noen andre planer utover We Låve Rock og deretter to gigs i Trondheim og Oslo i oktober. 

Når det gjelder We Låve Rock opplyser Paulsen at publikum i utgangspunktet kan forvente seg at bandet framfører store deler av forrige album «Madness and Magic».

I fjor ga Karisma Records ut de tre første albumene – “Progeria”, “Far Out In Aradabia” og “Strange Frame Of Mind” – ut på nytt i remastrede utgaver både på CD og LP samt som en vinylboks. Nå skal også de tre siste skivene få samme behandling.

– Vi har fått testtrykk av både «Victim of Your Fathers Agony» og «Pictures In A Dream». Jeg har slettet all editering på disse tre utgivelsene og satt sammen alt på nytt. I tillegg er det også noen nye/gamle skrota tekster på de andre skivene også. Noe ubrukt instrumentering fra gamle opptak er med, noe er byttet ut, og noe er lagt på under mikseprosessen.  I og med at det skal ut som samleboks og uansett skulle trykkes på nytt, så har vi valgt å prøve å gjøre det til en annerledes og forhåpentligvis enda bedre lytteopplevelse, avslutter Erik Paulsen.

Martin Kvam i Karisma Records opplyser at de ennå ikke kan komme med noen releasedato verken på albumet eller boksen. Siste testpress er akkurat godkjent, men det er fortsatt lang ventetid på å få trykket opp plater – nærmere seks måneder – så utgivelsene kommer neppe før i 2023.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.