Endelig klart for We Låve Rock!

Last Updated on: 19th mai 2022, 02:29 pm

Vårens vakreste musikalske eventyr starter opp i låven på Grønsand gård på Storsand i Hurum fredag. I dette innlegget tar vi for oss bandene som starter festivalen på fredag, og i morgen går vi gjennom bandene som spiller på lørdag.

Festivalen kan virkelig skilte med et variert og imponerende program som spenner fra artrock til metal og jazzrock, psykdelisk rock og progressiv rock.

Dessverre har det kommet noen avlysninger i siste liten, men det er ikke arrangørenes feil. Og det har kommet to gode band inn istedenfor.

OBS: Alle klokkeslett er omtrentlige, mye kan skje under en festival!

Fredag

17.30 – 18. 30: DIM GRAY

Dim Gray spiller melodidrevende låter i et post-progressivt lydlandskap. De har elementer fra folkemusikk i en moderne sound, de sier selv at de «ligger i krysningspunktet mellom Radiohead og Fleet Foxes». Dim Gray består av: Håkon Høiberg på gitar og vokal, Oskar Holldorff på vokal og tangenter, og Tom Ian Rogne Klungland på trommer og vokal. Dagen etter opptredenen på Hurum spiller de support for Marillion i Stockholm. I juni skal de spille på Kråkeslottfestivalen på Senja. Bandets andre album kommer i september.

Tusmørke under Karisma Records Off:Larm Showcase på Uhørt lørdag 29. februar 2020. ©2020 Foto: Alexander Vestrum

19.00 – 20.00: TUSMØRKE

Dette opprinnelige Skiensbandet som har gjort osloensere av seg, stiller med fersk trommeslager på We Låve Rock-festivalen. HlewagastiR innsats i bandet er nå historie, og Kusken (Zenon, WIND) overtar tronen. Tusmørke spiller tradisjonell 70-talls symfonisk prog med sterke elementer av folkrock, og har raskt opparbeidet seg en stor tilhengerskare etter en rekke med svært gode albumutgivelser.

e20.30 – 21.30: ARABS IN ASPIC

Arabs In Aspic har spennende ting på gang og er mer enn klare for å spille på festivalen. Trønderne har holdt progfanen høyt i flere år med sin blanding av symfonisk rock med litt hardrock-tendenser. Albumene blir bedre og bedre og ifølge Facebooksiden deres så har de holdt på i studio en stund, så kanskje vi kan håpe på noe nytt materiale på fredagskvelden også? Vi kan i alle fall vente oss mye materiale fra deres foreløpig siste album «Madness And Magic», som kom ut i 2020.

22.00 – 23.15: ELEPHANT9

Jazzrock-bandet fra Oslo er nest siste band ut på fredagskvelden, og blir en liten avveksling fra den mer rene rocken som har holdt på i noen timer. De ble nominert til Spelemannsprisen i 2020 for sitt album «Psychedelic Backfire I», og er personlig et band jeg ser fram til å høre live. Vil tro at de vil fungere som en glimrende overlapping til kveldens hovedattraksjon.

23.45 – 01.15: FOCUS

Nederlandske Focus trenger knapt noen introduksjon. Bandet ble startet helt tilbake i 1969 og keyboardist, vokalist og fløytespiller Thijs van Leer fra originalbesetningen er fortsatt med. Trommis Pierre van der Linden kom inn i 1971. Begge har dog vært litt on-and-off opp gjennom historien, men har vel rundt 20 år bak seg nå uten opphold. Bandet er selvsagt fortsatt mest kjent for ikoniske låter som «Sylvia» og «Hocus Pocus» (den med jodlinga) men leverer fortsatt nye plater. Den nyeste kom i 2019 – «Focus 11» . og var en overraskende vital affære. Ingen tvil om at dette kommer til å bli et høydepunt!

 

Vi skal heller ikke glemme at prognestor Clive Nolan med sin utmerkede vokalist Gemma Ashley kommer til å underholde med musikk og anekdoter som «pauseinnslag» mellom bandene. Dette foregår i festivalteltet på utsiden av selve låven. Der kan man få kjøpt seg en matbit og høre Nolan fortelle underholdende historier, ikke minst fra sitt musikerliv. Absolutt å anbefale!

Man kan fortsatt kjøpe billetter til festivalen fram til klokken 21.00 eller 23.00 i kveld. Det står 21.00 på nettsidene til festivalen, men 23.00 på Facebook… Deretter er det kun salg av DAGSBILLETTER i døra. Kjøper du på forhånd blir det også noen kroner billigere. Mer informasjon finner du her!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.