3. desember 2023
FestivalNyheter

Klar for en ny festaften!

I går tok vi en liten gjennomgang av kveldens lineup på We Låve Rock. I dag tar vi en gjennomgang av de bandene som skal spille i morgen lørdag.

Festivalen kan virkelig skilte med et variert og imponerende program som spenner fra artrock til metal og jazzrock, psykdelisk rock og progressiv rock.

Dessverre har det kommet noen avlysninger i siste liten, men det er ikke arrangørenes feil. Og det har kommet to gode band inn istedenfor.

OBS: Alle klokkeslett er omtrentlige, mye kan skje under en festival!

Lørdag:

Infringement i aksjon. ©2017 Foto: Alexander Vestrum.

13.00 – 14.00: INFRINGEMENT

Dette Oslo-baserte bandet, som nå inneholder to Windmill-medlemmer, har hatt en rivende utvikling siden debuten. De har to solide skiver bak seg, som egentlig er veldig forskjellige album, hvorav den nyeste “Alienism” er et episk verk der gutta i bandet befinner seg på asyl.  De kommer til å framføre dette konseptalbumet i sin helhet, med en blanding av film, teater og storslagen musikk. At de kommer omtrent rett fra supportjobb for selveste Magnum og senere i sommer skal spille på “Night Of The Prog” på Loreley i Tyskland, er et bevis på hvor langt dette bandet har kommet!

14.30 – 15. 30: LESOIR

Lesoir er et nederlandsk art rock-band som er inspirert av artister som Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson og The Gathering. Bandet ble etablert i 2010 og har fem album under beltet. Det siste “Mosaic”, kom i 2020. I år kom EP-en “Babel” – som er en herlig episk proglåt! Bandet spilte support for polske Riverside i Oslo i 2019 – i pre-korona-tiden.

16.00 – 17.00: NEEDLEPOINT

Så er det duket for litt annerledes musikk igjen. Den litt lette, psykedeliske poprocken med litt jazzrock-tendenser disse gutta leverte på «Walking Up That Valley» i fjor, er en musikalsk vitamininnsprøyting som raskt ble en favoritt hos meg. Så dette er nok et band jeg gleder meg til å se live igjen. Særlig siden de to første bandene leverer ganske tung prockrock, så vil Needlepoint bli en velkommen forandring rent musikalsk.

17.30 – 18.45: VITAM AETERNAM

Så har vi kommet til et fullstendig ukjent band for meg. Vitam Aeternam har to album bak seg, årets ferske “Relevations of the Mother Harlot” og debuten “The Self-Aware Frequency”. Begge album som jeg har lånt øre til den siste tiden. Selv beskriver de seg selv som et eksperimentelt musikalsk prosjekt. Selv vet jeg ikke helt hva jeg skal beskrive dette som. Førsteinntrykket fra debuten var at jeg lyttet til et soundtrack til en grøsserfilm. Vi befinner oss på den tyngre siden av rocken, men samtidig inneholder musikken vare, nesten klassiske partier (tenker ikke minst på melankolske Eric Satie innimellom), med musikallignende uttrykk, før vi beveger oss over i støyrock og metal. Å sette labelen progmetal blir for enkelt – dette er mye mer avansert! Blir spennende å se hvordan de gjenskaper dette live. Tror folk som ikke kjenner dette bandet vil bli overrasket.

Hasse Fröberg & Musical Companion kommer tilbake.

19.15 – 20. 30: HASSE FRÖBERG 6 MUSICAL COMPANION

Disse gutta trenger vel ikke noen nærmere introduksjon? Fröberg er ikke minst kjent fra The Flower Kings, men hans eget musikalske prosjekt – som vel har en del likheter med “moderbandet” – står likevel støtt på egne ben. Live er disse et fyrverkeri og dette er vel tredje gang de gjester festivalen. De har nå fem album bak seg, det ene bedre enn det andre, og siste utgivelse stammer fra 2021 – “We Are The Truth”. Bare å glede seg!

21.00 – 22.30: DEMON

Jaggu har ikke arrangørene klart å hoste opp et legendarisk britisk metalband også! Selveste Demon – som var en av fanebærerne for “New Wave of British Heavy Metal” (NWOBHM) da de startet opp i 1979, men som senere beveget seg mer over i et landskap mellom melodiøs hardrock og progressiv rock.  Bandet har vært gjennom et par pauser, men har vært aktive med det eneste originale bandmedlemmet Dave Hill på vokal, siden 2001.

23.00 – 00.30: KAYAK

Til slutt kommer rosinen i pølsa: Enda mer legendariske Kayak fra Nederland – som avslutter sin 50 (!) år lange karriere med sin aller siste konsert (med forbehold, men nestor Ton Scherpenzeel har virket ganske bestemt i sine uttalelser) på We Låve Rock. Jepp, dette er siste gang det er mulig å høre dette bandet live – i alle fall utenfor Nederland. Deres musikalske svanesang i form av albumet “Out Of This World” kom i fjor – og var et absolutt høyverdig punktum for en fantastisk karriere. Bandet holdt en glimrende konsert i Konserthuset i Oslo i 2018, og er verd inngangsbilletten alene! Så får vi se da, om det virkelig er siste gang vi hører noe fra bandet…

Husk også at prognestor Clive Nolan med sin utmerkede vokalist Gemma Ashley kommer til å underholde med musikk og anekdoter som «pauseinnslag» mellom bandene både i kveld fredag og på lørdag. Dette foregår i festivalteltet på utsiden av selve låven. Der kan man få kjøpt seg en matbit og høre Nolan fortelle underholdende historier, ikke minst fra sitt musikerliv. Absolutt å anbefale!

Festivalen har også, tradisjonen tro, en festivalkunstner som stiller ut og selger sin kunst. I år er dette Tone Nyhuus, som stiller ut bilder laget i såkalt mixed media og maling med akryl.

Det er nå for sent å forhåndskjøpe billetter til festivalen, men dagsbilletter for både i kveld og i morgen lørdag er å få kjøpt i døra. Mer informasjon finner du på We Låve Rocks nettsider.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.