28. november 2023
Nyheter

Alan White er død

Last Updated on: 27th mai 2022, 01:03 pm

Yes-trommis Alan White er død, 72 år gammel. Han døde etter kort tids sykdom.

Alan White på Yes-konserten på Sentrum Scene i 2012. Foto: Prognytt

Bandet meldte for kun noen dager siden at White ikke blir med på den neste turneen på grunn av helseproblemer.

Bandet sier i en pressemelding at de er «shocked and stunned» over nyheten om Whites bortgang.

White ble med i Yes i 1972 da Bill Bruford forlot bandet til fordel for King Crimson, og var medlem fram til han døde.

Han fikk da tre dager på seg til å lære låtene før bandet dro på en større USA-turne.

Det første studioalbumet han spilte inn med Yes var bandets sjette – «Tales from Topographic Oceans».

Han spilte trommer på blant annet «Owner of a Lonely Heart» fra 1983, bandets eneste Billboard-toppnotering, og på alle bandets studioutgivelser etter «Close to the Edge» i 1972, inkludert fjorårets «The Quest».

Han ble som medlem av Yes innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2017.

White spilte også på flere av John Lennons soloprosjekter, blant annet den svært kjente låten «Imagine».  Han kan også høres på livealbumet «Live Peace in Toronto» fra 1969. Lennon oppdaget White under en konsert med bandet Griffin, og ba ham bli med i Plastic Ono Band.

White jobbet også sammen med avdøde bassist Chris Squire og Jimmy Page med et prosjekt på 80-tallet da Yes var formelt oppløst i et par år, men det ble aldri noen plate ut av det. Låter fra dette prosjektet dukket senere opp på plater med The Firm og Yes.

I tillegg til samarbeidet med Lennon, jobbet han også med Beatles-kollegaen George Harrison på plata «All Things Must Pass».

Siden 2016 har White slitt med sviktende helse, noe som har ført til at han kun har spilt deler av konsertene med Yes, mens Jay Schellen har sittet bak settet når White har tatt pause.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.