17. april 2024
KonsertNyheter

Meer gjør nytt forsøk på Salt

I februar i år måtte Meer avlyse konserten på Salt i Oslo da bandet ble rammet av koronaviruset. Men nå prøver de igjen – i september.

Det er arrangøren Close To The Rain som på Facebook nå har gått ut og annonsert konserten som finner sted på salt 8. september.

Sammen med Meer fra Hamar kommer også Bergens-bandet Years After.

Years After henter sin musikalske inspirasjon fra sørstatsrocken og 1960- og 1970-tallets musikkscene i California, og deres vestkystrock har blitt sammenlignet med klassiske band som Allman Brothers, America og Black Crowes.

Miksen av pop, artrock og prog har brakt Meer opp som en av de mest populære bandene her i landet de siste årene. Albumet “Playing House” fra i fjor kom høyt opp på årets beste-lister både i Norge og i utlandet, og medlemmene i Facebookgruppa “Progheads” kåret det da også til årets beste album.

I juni ble bandet også nominert til TONOs Edvard-pris for samme album. Prisen er oppkalt etter Edvard Grieg og har vært delt ut siden 1998. Den gis til komponister og sangtekstforfattere som har utmerket seg med å skape musikkverk av særskilt høy kunstnerisk kvalitet. Meer er nominert i klassen for “Populær” sammen med Sassy 009 og Beharie.

Prisen blir delt ut i løpet av høsten og består av 50.000 kroner, samt et trofe og en diplom utformet av Magne Furuholmen.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.