3. desember 2023
Nyheter

Bjørn Riis med minialbum i slutten av september

Last Updated on: 5th september 2022, 03:18 pm

Det er vel ikke akkurat en nasjonal hemmelighet at Bjørn Riis og moderbandet Airbag har vært og er sterkt inspirert av Pink Floyd. Få måneder etter utgivelsen av sitt eminente album “Everything To Everyone” er det nå klart for mini-albumet “A Fleeting Glimpse”.

På dette albumet legger han ikke skjul på sin begeistring for Pink Floyd og David Gilmour – og tar den helt ut.

Albumet inneholder fire låter der man ikke behøver å være ihuga Pink Floyd-fan for å høre hvor inspirasjonen er hentet fra. Og ikke nok med det, Riis har til og med fått med korist Durga McBroom som gjestevokalist på en av låtene. McBroom ble brukt som korist av Pink Floyd både på 80- og 90-tallet.

Albummasteringen står Jacob Holm-Lupo for og albumet er spilt inn i Riis’ eget studio samt i Double Decker Studio der trommis Arild Brøter holder til. Både Arild og Øyvind Brøter er blant de som spiller på skiva.

Slippdato er satt til 30. september og albumet kommer på Karisma Records i digisleeve CD samt i et begrenset opplag på gjennomsiktig blå vinyl. Og digitalt, selvsagt.

Videoen til låta “Dark Shadows part 1” har allerede vært ute i noen uker. De øvrige låtene på EP-en er “A Voyage To The Sun”, “Summer Meadows” og del to av “Dark Shadows”.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.