9. desember 2023
Nyheter

Fire Conception-album på farget vinyl for første gang

Last Updated on: 9th september 2022, 01:27 pm

Conceptions fire album på Noise Records på 90-tallet slippes i dag på LP av BMG for første gang, komplett med flere ekstraspor.

BMG-reutgivelsene presenterer “The Last Sunset”, “Parallel Minds”, “In Your Multitude” og “Flow” i remasteret og i utvidete versjoner, Alle har bonuskutt i form av tidligere uutgitte sanger og liveopptak.

Det betyr doble vinylutgaver der de tre første inneholder de originale låtene og den fjerde ekstrasporene.

Dette ekstramaterialet gir øyeblikksbilder av Conception på forskjellige tidspunkter i deres historie. De viser utviklingen av noen låter som kan gjenkjennes i deres fullendte albumversjoner, og viser gjennom livesporene hvor samspilte Conception er som liveband, heter det i en pressemelding.

– Å sette sammen bandet og legge ut på den musikalske reisen sammen har vært et stort eventyr. Vi har et felles begjær om å utforske og utvikle oss selv og vår musikk, og hvert album viser tydelig de forskjellige fasene vi gikk gjennom fra album til album. Vi er like stolte av hvert album i dag som da vi fullførte dem, sier Tore Østby.

På “The Last Sunset” får vi “Midnight Sun” (Demo), “Bound to Suffer” (Demo) og “By Dawn’s Early Night” (Demo) som ekstraspor, mens “Parallel Minds” byr på “Silent Crying” i demoversjon og “Roll the Fire” og tittelkuttet i livetapning. På “In Your Multitude” kommer “Move Closer” (Demo) og In Your Multitude (Demo) samt låta “Gravity”. “Flow” inneholder demoversjonen av “Cry” samt .låtene “Hand on Heart” og “Sundance” som bonus.

-Det har vært økende etterspørsel etter våre første album i årenes løp, og vi er uhyre glade for at vi endelig gjør dem tilgjengelige i samarbeid med BMG. Dessuten er vi veldig begeistret over å slippe noen eldgamle demoer og uutgitte sanger fra vår begynnelse her. Disse tidlige demoene viser enda tydeligere reisen og utviklingen i bandet fra begynnelsen til der vi er dag. Nyt dem! er oppfordringen fra Roy Khan.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.