Mye aktivitet i Monument Alley-leiren

Last Updated on: 2nd oktober 2022, 02:01 pm

Monument Alley har lagt bak seg en travel sensommer med flere konserter og skal også i ilden med konserter både i Holmsbu kirke og i Kolbotn nå i oktober. Nylig ble det også lagt på en rekke trommespor fra sveitsiske Phildas Bhakta.

Bhakta (også kjent som «The Orange Turbaned Drummer «) er kanskje først og fremst kjent fra Genesis-tributebandet The Book of Genesis,  men har også spilt med blant annet Franck Carducci, Francis Decamps, The Watch og fusion-bassisten Pascal Gutman.

Hun var nylig i Norge og la på sitt bidrag til det enorme prosjektet Monument Alley holder på med – som skal kuliminere i et trippel-album til slutt.

Phildas Bhakta har spilt i Norge med Book of Genesis tidligere, besøkte Monument Alley for en jamsession i 2019, var på Night of the Prog 2022 sammen med den norske reisegruppa, – og nå i september var hun altså i studio for opptak.

– Jeg følte meg veldig velkommen, som alltid når jeg besøker Norge. Studiosessions var godt organisert og tidsplanen var god. Og veldig godt selskap. Det var lett å samarbeide med Astraea og Erlend. Opptakstiden i studio gikk veldig smidig, sier hun til Prognytt via Astraea Antal.

– Jeg vet ikke så mye om den norske måten å jobbe med prog på, men det norske prog-samfunnet er fint, og folk er hjelpsomme. Stor takk til Øyvind Voldmo Larsen i Lionheart Studios, Ole Martin Svendsen som hjalp til med opptak og Erlends bror Audun Engebretsen som lånte meg trommesettet sitt. Nå som jeg er ferdig med opptak for Monument Alley vil jeg gjerne komme tilbake til Norge og kanskje gjøre opptak med andre artister som vil ha meg med i arbeidet sitt, avslutter hun.

Prosjektet er nå inne i sitt fjerde år, og selv med konserter på tapetet jobbes det fremdeles med låtskriving i tillegg til at Monument Alley altså er i full gang med å gå over fra demostadiet til studioinnspilling.

Monument Alleys musikk er i følge duoen både skjør og enkel – og stor og massiv. Ikke alt i prosjektet har trommer. Men nå er visst det meste av trommer spilt inn.

Monument Alley har dermed to meget forskjellige trommeslagere med i prosjektet: Ole Martin Svendsen (Gentle Knife, Taskaha) og altså Phildas Bhakta.

– Vi er utrolig heldige. Det er så mange som vil bidra til prosjektet vårt. Flotte folk. De som hittil har levert sitt har levert lekent, seriøst, fra hjertet og med høy kvalitet, sier Erlend Engebretsen til Prognytt.

– En studioprosess med så mange involverte tar den tiden det tar. Men det er givende og lærerikt – og ikke minst veldig hyggelig, supplerer Astraea Antal.

Til de to konsertene Monument Alley skal holde senere denne måneden, vil de få med seg Fidel Soto på fiolin.

Soto – en norsk-chilener som har bodd i Norge i mange år – er også en av bidragsyterne på albumet, og kommer fra et litt annet musikalsk landskap, nemlig fra klassisk musikk, stringswing og jazz.

Det blir spennende å se hva han bidrar med i dette smått unike prosjektet!

Monument Alley holder konsert i Holmsbu kirke sammen med bandet Pilot Light 16. oktober, og i Kolbotn 29. oktober i Kolben kulturhus i forbindelse med årets utgave av Progbotn der også Infringement og Mick Paul spiller.

Alle foto: Monument Alley. Brukt med tillatelse.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.