«Nye» utgivelser fra Jordsjø neste måned

Last Updated on: 25th oktober 2022, 02:21 pm

Jordsjø kommer ut med en ny miks av sitt «Jord»-album fra 2018 neste måned. I november kommer også tittelkuttet fra albumet «Nattfiolen» ut på vinyl.

Nyutgivelsen av «Jord» har fått tittelen «Jord Sessions» og har fått en solid overhaling og remiks. Den utvidede CD-versjonen av albumet vil også inneholde det utelatte tittelkuttet fra 2019-utgivelsen «Nattfiolen» som bonusspor.

Bandet har aldri vært spesielt fornøyd med miksen på det opprinnelige albumet ettersom det ble gjort raskt og kun med tanke på utgivelse på kassett, så den utgaven som nå kommer byr på en total ny miks, samt at albumet også inneholder flere andre låter som ble spilt inn samtidig i 2016.

Samtidig har «Abstraksjoner fra et Dunkelt Kammer» fått et nytt orgelspor, og miksen av «Valinors Lamper» inkluderer «some bells and percussion», ifølge plateselskapet Karisma. De øvrige låtene framstår som på det opprinnelige albumet, men altså remikset fra bunnen av.

«Jord Sessions» kommer ut både på CD og LP den 25. november. LP-utgaven er i rød vinyl og i et opplag på 500.

Det utelatte tittelkuttet «Nattfiolen» ble for kort tid siden lagt ut på Bandcamp i en demoversjon, og vil i tillegg til å være bonusspor på «Jord Sessions» også komme ut på ti-tommers gullfarget vinyl samme dato! Opplaget blir kun på 300 eksemplarer.

Tittelkuttet ble – originalt nok – utelatt fra albumet fordi det var for langt, men kommer nå altså i sin fulle lengde.

Jordsjø består av multiinstrumentalist Håkon Oftung (Tusmørke, Black Magic) og trommeslager Kristian Frøland.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.