17. april 2024
FestivalKonsertNyheter

Alt klart for ny utgave av Progbotn

Last Updated on: 26th oktober 2022, 09:30 pm

På lørdag åpner folkrock/prog-duoen Monument Alley dørene til sal 2 i Kolben Kulturhus sammen med Infringement og headliner Mick Paul som flyr inn fra Storbritannia ,ed fullt band. Progbotn er tilbake!

Monument Alley har hatt det travelt på livefronten i høst. Ifølge de to skulle de bare spille to konserter. Men så ble det plutselig seks. Etter to konserter i forbindelse med Kunst i Follo har de laget lyd på Roseslottet og på Cosmopolite i Oslo i samarbeid med Ukrainsk Forening Øst-Norge og Trondheim, før de like gjerne leide en hel kirke og leverte en dobbeltkonsert med Pilot Light fra Drammen i Holmsbu tidligere i oktober.

Foto: Monument Alley. Brukt med tillatelse.

Nå er de klare for den visstnok siste konserten i år. Arrangementen Progbotn returnerer nemlig etter noen års pause.

-Bra prog er ikke bare telling, takt og time. Livemusikk skal også være gøy for øret, en fest for øyet og godt for hjertet, sier Astraea Antal.

-Alt Astraea og jeg har gjort live i år skal endelig få stor lyd og lys, – og så har vi med oss herlige solister, sier Engebretsen, som ikke vet hva han gleder seg mest til.

Duoen kan røpe at det blir spilt nytt materiale også på lørdag, og på uvanlig vis – Progbotns hedersgjest Mick Paul (kjent fra David Cross Band) skal visstnok opp på scenen og møte trommeslager Ole Martin Svendsen (Gentle Knife, Taskaha) i Monument Alleys sett. I tillegg kommer klassisk/jazzfiolinist Fidel Soto som fikk sin ilddåp i folk-rock og prog med Monument Alley på kirkegulvet i Holmsbu kirke, samt at den noe utvidede duoen også kan by på en vokalist denne gangen, nemlig Melina Oz (Gentle Knife, Up Against the Phantom, Neon Heartdrop og Mary by Force.)

Mick Paul dukker opp både med eget band og sammen med MA

Melina – som ble kjent for sin spesielle vokal på Gentle Knifes første album (2015)- har vært aktiv som livemusiker lenge. Hun ses som regel i front med både mikrofon og gitar i indierock-bandet Up Against the Phantom, men i følge Monument Alley er det denne gang stemmen hennes som skal fylle Progbotn.

Headliner blir britiske Mick Paul med band – som spiller hele Pauls debutalbum ‘Parallel Lives’, som kom ut i fjor.

I tillegg til tre konserter får publikum også oppleve et storslagent ukrainsk folkloreshow. Duoen har ved flere anledninger denne høsten samarbeidet med flere ukrainske kunstnere og artister, og årets Progbotn blir ikke noe unntak. Rundt et dusin ukrainere skal sørge for et både vakkert og spektakulært show, ifølge duoen.

Det blir også en engangs pop-up kunstutstilling relatert til duoens arbeide.

Et knippe malere fra Kunst i Follo har i år hver for seg tolket Engebretsens klavernocturne ‘Currently Writing’ (2018.) Utstillingen kom til etter en ide fra maler Leif Alnes (Oppegård), initiativtaker til Kunst i Follo. Utstillingen står bare denne kvelden.

Astraea Antal stiller også ut en ekte koronameter kunst i sjøglass – bildet “Proghode”. Ifølge Astraea er pusleriet en hyllest til den gode publikummeren og lytteren. Med et hint av norsk skjærgård og Europa – og “Proghode” er også 3D-kunst for svaksynte.

Dørene åpner klokken 18, Monument Alley går først på, deretter Infringement og til slutt Mick Paul.

Det er ikke for sent å kjøpe billetter!

Foto: Monument Alley. Brukt med tillatelse.
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.