17. april 2024
KonsertNyheter

Sjelden konsert fra Weserbergland

Last Updated on: 21st november 2022, 11:16 pm

Ketil Vestrum Einarsen og hans prosjekt Weserbergland renner ikke inn på landets konsertscener i tide og utide. Derfor er konserten på Henie Onstad på Høvikodden i helgen en sjelden begivenhet.

Ketil Vestrum Einarsen. Foto: Cathrine Myhre Sanden

Konserten som finner sted søndag på Henie Onstad Kunstsenter er usedvanlig av flere årsaker, spesielt for konsertpublikummet.

Det er første gang siden koronapandemien slo til at Weserbergland opptrer live, men selve konsertopplevelsen vil også bli annerledes.

Istedenfor å sitte eller stå foran en scene, så er det publikum som bokstavelig talt vil være i sentrum. Publikum plasseres nemlig midt i rommet og opplever musikken fra tre ulike scener plassert rundt seg.

“Lyden kommer direkte fra de ulike musikerne, men lydsignalene sendes også til en egen stasjon der Ketil Vestrum Einarsen manipulerer den og sender den tilbake i radikalt fordreide former”, som det heter i omtalen på senterets egne nettsider.

Dette med ulike musikere rundt i rommet er ikke en ny idé, men noe som foregikk så langt tilbake som i renessansen, der musikerne gjerne var spredt rundt i kirkerommet. Denne teknikken er dog noe modernisert i Einarsens drakt.

Hans elektroniske avantgarde-musikk henter jo da også inspirasjon fra vidt forskjellige steder, alt fra støyrock og tysk kraut og elektronisk rock, samt nettopp renessansens kirkemusikk.

Konserten har fått tittelen «Det sakrale ved verdens ende» og foregår fra klokken 15.00 på søndag. Konsertbilletten på 200 kroner inkluderer også adgang til senterets utstillinger, så her er det fullt mulig å gjøre det hele til en heldags opplevelse med kunst i alle slags uttrykk.

Les mer om konserten her.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.