Labert forhåndssalg til We Låve Rock-festivalen

Last Updated on: 15th desember 2022, 12:48 pm

Forhåndssalget til neste års jubileumsutgave av We Låve Rock-festivalen ligger på halvparten av det som har vært vanlig. Festivalgeneral Morten L. Clason er bekymret over det sviktende billettsalget.

Man kan jo spørre seg selv om norske proggere er begynt å gå lei av prog?

Med band som Pendragon (første konserter i Norge!), The Flower Kings, IO Earth og Franck Carducci på den foreløpige plakaten, samt populære norske band som Pymlico, Adventure og The Windmill; så er det vanskelig å forstå at jubileumsfestivalen som fyller ti år neste år, skal slite med forhåndssalget.

– Vi har solgt kun 70 billetter hittil, vanligvis ligger det på rundt 125. Vi må ha 250+ solgte billetter for å få det til å gå rundt, vanligvis har vi klart halvparten før jul, sier festivalsjef Morten L. Clason til Prognytt.

Opprinnelig var det planlagt konsert med Pendragon i Oslo tidligere i år. Hele tre ganger var det klart for konsert, men samtlige måtte avlyses på grunn av koronapandemien. Istedenfor ble bandet headliner på festivalen neste år.

– Vi hadde solgt rundt 370 billetter til Pendragon-konserten alene, opplyser Clason, og kommer med et lite hjertesukk: – Hvor er de folka ? Her får de to konserter med Pendragon 40 minutter fra Oslo – det er bare 15 minutter lengre enn å ta T-banen fra Lambertseter til Oslo City, sier han oppgitt.

For festivalbilletten får man nemlig hele to Pendragon-konserter, en på fredag der bandet vil spille hele det kritikerroste albumet «Love Over Fear», samt albumet «Not Of This World» på lørdagen.

I tillegg kommer Pendragon også til å spille andre låter fra sin 45 år (i 2023) lange karriere begge kveldene. Det loves også en akustisk konsertdel, samt en Q&A-seanse der publikum og fans kan spørre ut bandmedlemmene.

Og i tillegg til dette en knallsterk lineup med velkjente utenlandske og norske band. Svenske The Flower Kings trenger ingen nærmere introduksjon, mens britiske IO Earth også gjør sin første opptreden her i landet, med sin norske vokalist Linda Odinsen i front.

Franske Franck Carducci kommer tilbake til Norge med sitt nye band The Fantastic Four – og opptrådte i sommer som support for selveste Sting. Og slik kan vi fortsette.

Hvis billettsalget ikke tar seg opp, kan det verst tenkelige skje: At jubileumsfestivalen blir avlyst. Innen 1. februar må nemlig We Låve Rock ta en avgjørelse på dette.

Det ville vært utrolig synd om selveste jubileumsfestivalen etter ti år med norsk og utenlandsk prog og annen rock, må avlyses!

Så her er det bare å komme med en klar oppfordring, her må alle mann til pumpene og kjøpe billetter for å gi festivalarrangørene en boost og mer optimisme for 2023 enn ildsjelene har akkurat nå i førjulstiden!

Billetter bestiller du her!  Ikke vent, gjør det nå!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.