17. april 2024
FestivalNyheter

I dag starter det!

Om noen få timer er det duket for årets jubileumsutgave av We Låve Rock. Bandet som starter det hele er The Windmill, som ikke har spilt på festivalen siden 2019.

Festivalgeneral og Windmill-medlem Morten L. Clason røper overfor Røyken og Hurums Avis (bak betalingsmur) at bandet kommer til å by på nye låter når de spiller i gang festivalen klokken 17.30.

– Vi har ikke spilt på WLR siden 2019 og gleder oss veldig. Vi satser på å komme ut med et nytt album på slutten av året og har mye ny musikk å by på, sier Clason til avisen.

Etter at The Windmill har gjort seg ferdig klokken 18.30, så vil Pendragon-medlemmene ha en spørsmål – og svar-seanse i festivalteltet før Dave Cureton Band inntar scenen klokken 19.00. Klokken 20.30 er det klart for et forrykende show med låverockfavorittene Franck Carducci & The Fantastic Squad før Pendragon avslutter kvelden når de står på scenen klokken 22.30.

Da spiller de fra albumet Love Over Fear (tror de spiller hele albumet?) og deretter noen klassikere av eldre årgang.

Startidspunktene må som vanlig tas med en liten klype salt, det blir gjerne forsinkelser underveis, men stort sett klarer man å holde timeplanen.

Morten L. Clason. Foto: Malcolm Bernard/Bernhard Foto. Brukt med tillatelse.

Morten L. Clason sier til RHA at det kommer publikummere fra 11 land til festivalen, blant annet fra Sør-Amerika, USA og Italia. Festivalen har solgt rundt 200 billetter til norske publikummere, men skal runde 300 billetter ifølge et Facebook-innlegg nylig.

– Vi har solgt rundt 200 billetter i Norge, men vi har faktisk solgt flere billetter til USA og Sør-Amerika enn til folk i Hurum. Jeg skulle ønske lokalbefolkningen skjønner hvilket internasjonalt arrangement de har praktisk talt på sin egen dørstokk, sier han.

Det selges billetter i døra på Grønsand gård og man kan også bestille og betale på både hurumrock.no (navnet kommer da på lista i døra, men ta med utskrift digitalt eller på pair for sikkerhets skyld), og Ticketmaster.

På lørdag er det Trondheimsbandet Adventure som starter festivalen klokken 14.00, fulgt av Pymlico (bildet øverst) 15.30. Klokken 16.30 er det en akustisk konsert med Pendragon i festivalteltet, før Avkrvst setter i gangen på hovedscenen klokken 17.15.

Klokken 18.45 er det IO Earth som spiller på hovedscenen, før duoen Franck og Mary spiller i festivalteltet kl.20.00.

Kvelden avsluttes med The Flower Kings 20.30 og Pendragon 22.30. Da spiller britene fra albumet “Not Of This World” (som fylte 30 år i 2021 og som egentlig var grunnen til at bandet sparket i gang en jubileumsturne, som deretter ble utsatt flere ganger på grunn av pandemien), samt et utvalg av andre klassikere fra katalogen sin.

Her er det bare å glede seg!

 

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.