5. desember 2023
NyheterPressemeldinger

Jordsjø kommer med nytt album neste måned

Oslo-duoen Jordsjø slipper 8. oktober sitt fjerde studioalbum på Karisma – “Salighet”. Smakebiter i form av to singler er allerede sluppet i henholdsvis august og september.

«Salighet» er bandets fjerde skikkelige studioalbum. Syv nye spor der Jordsjø fortsetter sin musikalske reise i høyder og avgrunner: Med «Salighet» utforsker de ulike former for ekstase gjennom komposisjoner og tekster.

Det være seg i form av dans, en fjelltur, et eventyr, religiøs grubling eller andre former for indre reiser, i en fargerik symfonisk folk-rock-lyd. Musikken er et motstykke til den hverdagslige hverdagen, og lengter etter mystikk og alternative virkeligheter – med stor dynamikk og dramatikk, alltid på jakt etter en god melodi, heter det blant annet i plateselskapets pressemelding.

Albumet henter inspirasjon fra nordisk jazz og folkemusikk, klassisk 1900-tallsmusikk og sensorisk ekspanderende 60- og 70-tallsrock.

Bandet består av multiinstrumentalisten Håkon Oftung (Tusmørke, Black Magic, The Chronicles of Father Robin) og trommeslager Kristian Frøland.

Albumet blir også gitt ut i et begrenset opplag i gjennomsikt vinyl.

Sporliste:

01. Invokasjon

02. Sankeren

03. Salighet I

04. Salighet II

05. Ura

06. Danseritualer fra Jordsjø – Prosesjon & Ekstase

07. Stjernestigen

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.