17. april 2024
NyheterPressemeldinger

Spurv slipper nytt album i dag

Last Updated on: 21st september 2023, 11:13 pm

Det norske post-rockbandet Spurv slipper i dag sin fjerde utgivelse – albumet “Brefjære”.

Spurv ble dannet i 2011 og sekstetten har siden den gang begeistret både nasjonale og internasjonale lyttere med sin tilnærming til post-rock sjangeren.

Bandet er kjent for sin evne til å skape atmosfæriske lydlandskap som tar lytterne med til bortgjemte steder og gir dem en følelse av melankoli og undring, i alle fall ifølge deres egen pressemelding.

– Dette albumet inneholder elementer selv fra før vi startet Spurv i 2011. Noen av disse ideene har jeg jobbet med i over 10 år, sier hovedlåtskriver Gustav Jørgen Pedersen, og beskriver albumet som et resultat av en tiårlang prosess like mye som et nåtidig øyeblikksbilde.

“Brefjære” er et album som tar deg med på en reise gjennom isfjell, majestetiske fjelltopper og stormfulle hav. Det består av syv instrumental låter som flyter sømløst sammen, og skaper en helhetlig lytteropplevelse.

Bandet består av Gustav Jørgen Pedersen (elektrisk gitar, akustisk gitar, vokal, perkusjon), Herman Otterlei (elektrisk gitar), Hans-Jakob Jeremiassen (bass), Simon Ljung (trommer), Eirik Ørevik Aadland (elektrisk gitar, lap steel gitar, klokkespill, trompet, perkusjon) og Simen Eifring (trombone, perkusjon).

I tillegg deltar en lang rekke gjestemusikere og korister på utgivelsen.

Innspillingen er gjort i Paradiso Studio i Oslo og produsent er Jørgen Smådal Larsen. Albumet gis ut på Pelagic Records.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.