5. desember 2023
Nyheter

Ny single fra Major Parkinson

Last Updated on: 24th september 2023, 12:43 am

I oktober i fjor fikk hovedvokalist Jon Ivar Kollbotn i Major Parkinson et hjerteinfarkt på scenen som nesten tok livet av ham. Nå er bandet tilbake med en single som er inspirert av denne hendelsen.

Låta “Take the Prescription” beskrives av plateselskapet som en “dristig hymne som undersøker de tvetydige følelsene av å vende tilbake til livet etter en nær-døden-opplevelse”. I låta beskriver bandet selve begivenheten og den lange veien til bedring.

Plateselskapet mener låta har nyanser av brit-pop, prog-trolldom og myk psykedelia.

Sangen avslører også et dobbelt perspektiv, med bandmedlem Peri Winkle som gir et intimt innblikk i hennes egen opplevelse av hendelsen. Mens Kollbotn forteller om sin reise gjennom avgrunnen og påfølgende tilbake til livet, vever Peri Winkles vokal en parallell historie om å se noen du elsker dø og bli brakt tilbake til livet.

Til tross for temaet er “Take the Prescription” en overraskende lettbent og melodiøs affære til bandet å være.

Singelen slippes 29. september på Degaton/ Apollon Records.

Bandet går også live på Vulkan Arena i Oslo 7. oktober, og på Røkeriet USF Verftet i Bergen 14. oktober.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.