9. desember 2023
FestivalNyheter

Slutt for Night Of The Prog i 2024

Last Updated on: 27th september 2023, 12:08 am

Neste års Night Of the Prog på Loreley-klippen blir den siste. Det opplyser arrangørene.

The Windmill i aksjon på festivalen i 2019.

I en melding på festivalens nettside begrunner arrangøren WiV Entertainment beslutningen med en rekke forskjellige faktorer som etter hvert gjorde det vanskeligere og vanskeligere å arrangere  festivalen.

“De siste årene har det vært en hel rekke dårlige nyheter med Brexit, pandemien og deretter den russiske krigen mot Ukraina og de økonomiske konsekvensene som det har resultert i (spesielt inflasjon). Kostnadene øker på alle områder, Brexit gjorde det betraktelig vanskeligere å booke mange band, og personalsituasjonen er også langt dårligere enn tidligere nivåer etter to års arbeidsforbud. I tillegg er det logistiske utfordringer på Loreley-festivalområdet og hele området, som har skapt ytterligere vanskeligheter gjennom årene og tvunget oss til å finne raske og individuelle løsninger stadig oftere. The Night Of The Prog er og forblir en nisjefestival, men den må også jobbe etter økonomiske prinsipper. Og dette ble vanskeligere fra år til år”, heter det blant annet.

Samtidig lover arrangøren å avslutte eventyret Night Of The Prog med en spennende lineup, og lover å komme med de første artistslippene i løpet av kort tid.

Night Of The Prog ble første gang arrangert i 2006.

En rekke norske band har opp gjennom årene spilt på festivalen. Gazpacho var først ut i 2008, og spilte også både i 2009 og 2010, mens i 2012 var det Airbag som representerte Norge. Magic Pie spilte i 2016, mens Seven Impale sto på scenen i 2017. I 2018 var det Wobbler og Gentle Knifes tur, mens i 2019 spilte The Windmill og Oak..

Så satte koronapandemien en stopper for festivalen i 2020 og 2021, mens i 2022 fikk Infringement entre scenen. I år var det Oak og Leprous som spilte.

Neste års festival avholdes 19, 20 og 21. juli.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.