5. desember 2023
FestivalNyheter

Svenske Moon Safari bekreftet til låverocken

Fredag morgen ble svenske Moon Safari bekreftet som det sjuende bandet som skal entre scenen i Asker kulturhus under We Låve Rock 2024 i mai.

Det svenske bandet startet opp i Skellefteå i Nord-Sverige i 2008, og karrieren skjøt fart da en demo med bandet kom i hendene til Thomas Bodin i The Flower Kings. Bandet spiller hovedsaklig symfonisk prog, men med inspirasjon fra flere forskjellige stilarter og sjangre.

Svenskene har foreløpig fire studioalbum og to livealbum bak seg.

Det nyeste albumet kommer i desember – “Himlabacken Vol. 2” – hele 10 år etter det forrige, som var “Himlabacken Vol. 1”.

Bandet selv forklarer overfor Louder hvorfor det tok ti år å komme med ny plate:

-Det tok oss ti år, av en million forskjellige grunner, forklarer bandet. Vi kommer ikke til å kjede dere med dem alle. La oss bare si at for et band som feirer ungdommens undere slik vi gjør, ville det vært umulig for oss å holde oppe tempoet vi hadde frem til 2014. Vi hadde fire barn oss imellom da Himlabacken Vol. 1 kom ut. Nå er tallet 16. Å se disse barna le, leke og undre seg over de enkle tingene i livet er poenget med det hele, og det har tatt opp mye av tiden vår. Med rette, forklarer bandet.

Bandet beskriver samtidig det kommende albumet som noe tyngre og mørkere enn mye av det materialet bandet tidligere har laget.

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.