9. desember 2023
KonsertNyheter

Utsetter Progheads-jubileum

10-års-jubileet til Facebookgruppa Progheads skulle feires med brask og bram senere i høst, men nå er arrangementet – som inkluderte både progpanel og quiz, og ikke minst konsert med Wobbler – utsatt til etter nyttår.

Årsaken er nok en gang, dessverre, sviktende forhåndssalg av billetter. Med et band som Wobbler – som er et av Norges mest populære og beste progband, ikke minst i utlandet – er det smått utrolig at ikke et slikt arrangement klarer å selge nok billetter, men slik er det dessverre.

I en melding på Facebook onsdag skriver den tekniske arrangøren We Låve Rock at arrangementet 24.november utsatt til 2024 på grunn av alt for lavt billettsalg.

“Vi har store kostnader med lokalleie og leie av band og kan ikke etter et heller dårlig økonomisk år for WLR ta sjansen på å tape mer penger. WLR i samarbeid med Progheads velger å utsette arrangementet til begynnelsen av 2024 i stedet for å avlyse hele arrangementet. Vi er optimister og tror at lysten til å oppleve Wobbler m.m. er tilstede utpå vinteren 2024 da ikke så mye skjer og vi slipper konkurransen med julebord etc.”, heter det i meldingen.

Ifølge gruppestifter Kjetil Bergseth er planen å komme tilbake med et utvidet program som også inkluderer et band ekstra.

Progheads-gruppen har nesten 3.800 medlemmer, og er vel den største norske progrock-gruppen på Facebook.

WLR oppfordrer de som har kjøpt billetter til årets arrangement til å beholde disse, da disse vil gjelde også til den omberammede konserten. Eventuelt kan man få pengene tilbake, noe det står mer om i det Facebook-innlegget som det er linket til ovenfor.

WLR/Progheads er ikke de eneste arrangørene som sliter med forhåndssalget i disse tider. Forhåndssalget er viktig for å få en pekepinn på hvor stor interessen er, og når det svikter (selv om det skulle vise seg at det kommer mange flere “i døra”), så er den økonomiske virkeligheten slik at de fleste mindre arrangører rett og slett ikke kan ta den økonomiske risikoen hvis forhåndssalget svikter.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.