3. desember 2023
FestivalNyheter

Lazuli og Alex Henry Foster første navneslipp for Night of the Prog 2024

Arrangørene bak Night Of the Prog-festivalen slapp søndag de to første navnene til neste års siste festival. På fredag 19. juli kommer canadieren Alex Henry Foster, og lørdag 20. juli skal Lazuli igjen spille på Loreley-klippen.

Som det ble kjent tidligere i høst, så legges Night Of the Prog-festivalen på Loreley ned fra neste år. Så 2024-utgaven er altså den siste.

Alex Henry Foster ga ut fire album med bandet Your Favorite Enemies, før han forlot det i 2016 og ga ut sitt første soloalbum “Windows In The Sky,” i 2918. I 2021 kom livealbumet “Standing Under Bright Lights “. Foster var en del av lineup-en for 2023-festivalen, men måtte avlyse på grunn av helseproblemer.

Musikken hans beskrives å ha en tilnærmet hypnotisk effekt, spesielt live – sporene blir noen ganger improvisert og utvidet til mer enn 20 minutter av bandet til Foster. Publikum blir også en integrert del av konserten og tatt med av frontmannen Foster. Selve låtene starter ofte stille og varsomt og øker i intensitet til nærmest en vegg av lyd. Intonasjonen av Fosters vokal minner noen ganger om new wave/avant-garde/electronica-artisten Anne Clark.

I Europa opptrådte Foster sist som support for bandet The Pineapple Thief.

På lørdagen blir det gjensyn med franske Lazuli. Ifølge arrangøren er det få band er så nært knyttet til festivalens historie som Lazuli. På en måte har bandet vokst med festivalen. Først var de nykommere etter et innsidetips i 2009. Så spilte de både i 2012, 2015 og 2019, samt som co-headliners i fjor. Arrangørene skriver at det derfor var bare logisk å la Lazuli spille også på den siste festivalutgaven i 2024.

Lazuli ga ut sitt nye studioalbum «11» tidligere i år, og spilte flere konserter i Europa i mai.  Tekstene er gjerne svært poetiske og banden bruker en rekke mer atypiske instrumenter, noe som gir dem en helt spesiell egenart. Bandet har blitt stadig mer populært utenfor Frankrike de siste årene.

Night Of the Prog melder også at det kommer flere bandnavn senere denne måneden.

Den aller siste festivalen går av stabelen 19, 20 og 21. juli neste år.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.