17. april 2024
FestivalNyheter

Sylvan bekreftet til NOTP 2024

Last Updated on: 11th oktober 2023, 07:41 pm

Et av bandene som spilte på den første Night of the Prog-festivalen i 2006, kommer tilbake når festivalen takker for seg neste år.

Onsdag bekreftet nemlig arrangøren at Sylvan er klar for festivalen. Bandet skal spille på fredag 19. juli.

Sylvan ble grunnlagt for 25 år siden (bandet har strengt tatt eksistert siden 1991, men i begynnelsen under navnet Chamäleon). Av de tre grunnleggerne er Volker Söhl og Matthias Harder fortsatt en del av bandet i dag. Bandet ble for alvor kjent for et bredere publikum på prog-scenen i 2005, da de åpnet for Marillion.

Gjennom årene har bandet variert sitt musikalske uttrykk med alt fra konseptalbum, som er noe av en standard innen prog, til album med kortere og mer kommersielt fengende låter. Frem til 2015 ga bandet ut musikk regelmessig og har flere ganger vært en del av lineup-en til Night Of The Prog.

Etter det ble det roligere rundt bandet før et nytt album, “One To Zero”, ble gitt ut i 2021.

Dagens besetning består av Marco Glühmann (vokal), Volker Söhl (keyboards), Sebastian Harnack (bass), Matthias Harder (trommer), Johnny Beck (gitar).

Etter å ikke ha spilt konserter side 2019, kommer bandet nå til å gå ut på turne igjen, med et 25-års-jubileumsshow med høydepunkter fra bandets lange karriere.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.