9. desember 2023
FestivalNyheter

Amerikanske IZZ bekreftet til Loreley

Bandene som skal spille på den siste utgaven av Night of the Prog neste sommer, blir nå bekreftet på løpende bånd av arrangøren. Torsdagens navneslipp er det amerikanske symfoniske progbandet IZZ.

IZZ kom med sitt debutalbum i 1999, men det var først med andrealbumet “I Move”  i 2002 at de slo gjennom, om man kan si det slik når det gjelder progressiv rock.

I fjor høst markerte de 20-årsjubileet for albumet med å gi ut en remastret verjon med over en time med bonusspor. Siste album med nytt stoff  – “Don’t Panic” – kom i 2019, men ifølge festivalarrangøren kommer bandet med et nytt album til våren.

IZZ er et totalt ukjent band for undertgende, men ifølge Wikipedia er bandet New York-basert og henter inspirasjon fra klassiske progressive grupper som Genesis, Yes, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer og Renaissance og er ofte “tilsatt pophooks à la The Beatles”.

Ifølge Progarchives har bandet ni studioalbum bak seg og har også gitt ut en DVD med sin oppteden på NearFest in 2007 (som også er utgitt som livealbum).

Amerikanerne skal spilles på festivalens første dag, fredag.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.