2. desember 2023
IntervjuNyheter

Nytt Magic Pie-album i støpeskjea

Last Updated on: 12th oktober 2023, 08:00 pm

Den som venter på en ny konsert med Mossebandet Magic Pie må nok smøre seg med tålmodighet. For å spille live er det siste bandet tenker på nå som de er i ferd med å spille inn sitt sjette album.

– Alt dreier seg om studio om dagen, bekrefter gitarist og hovedmann Kim Stenberg overfor Prognytt.

Magic Pie er ikke akkurat det bandet som spyr ut album i tide og utide. Bortsett fra de to første albumene, som kom ut med to års mellomrom,  har det vært fire år mellom de øvrige utgivelsene, og når det sjette albumet ser dagens lys, forhåpentligvis i løpet av første kvartal neste år, vil det ha gått nesten fem år siden forrige utgivelse.

Lars Petter Holstad i full gang med basspålegg. Foto: Magic Pie

Innspillingen denne gangen har heller ikke gått helt knirkefritt for seg.

– Vi er i gang med bass – vi måtte ta all bass på nytt på grunn av en dårlig kabel på ene linja, og mistet vel rundt to-tre uker på det, forteller Stenberg.

Nå er det straks hans gitarer som skal legges på.

– Vi prøver også noe nytt hvor Erling (keyboard) spiller inn alt hjemme, uten at produsenten i meg mikrostyrer hver minste lille detalj. Vi vil nok samles etter hvert for å samle trådene, men det er fint å kunne fokusere litt på egen «performance» for en gangs skyld. Har ofte vært helt utslitt når det har vært tid for gitarer på de tidligere utgivelsene, fortsetter han.

– Vi er litt sånn hver for oss akkurat i denne delen av prosessen, men målet er å være ferdig med all innspilling i løpet av året, for deretter å ta miks på nyåret.

Stenberg kan ikke være helt nøyaktig på når det sjette albumet vil komme ut, og sier at det egentlig kommer an på plateselskapet, men at han håper på utgivelse i løpet av første kvartal neste år.

– Albumet skal promoteres, videoer skal lages, merchandise og så videre, så det blir en hektisk periode. Vi tar oss god tid – det gis ut fantastisk mye bra musikk om dagen, så vi jobber hardt for å prøve å skille oss litt ut og nå et nytt nivå. Bruker lang tid på arrangering, riktige lyder osv. Viktig å prøve ut litt nye ting for å holde interessen oppe – for både oss selv og publikum, understreker han.

Det nye albumet blir også det første med trommeslager Martin Utby, som har vært med bandet live siden 2020 etter at Jan Johannessen ga seg høsten 2019 etter å ha vært med siden begynnelsen.

– Det blir spennende å presentere Martin Utby på trommer – han har gjort en fantastisk jobb i studio. Vi har mye materiale, men i første omgang prøver vi å få til en god balanse mellom «catchy» og noe litt mer eksperimentelt på denne utgivelsen, avslutter Kim Stenberg.

Magic Pies sjette album er under innspilling. Foto: Magic Pie

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.