2. desember 2023
KonsertNyheterPressemeldinger

Slippfest for nytt album med 35 Tapes

Last Updated on: 13th oktober 2023, 01:01 pm

I kveld er det duket for ny konsert med 35 Tapes. Anledningen er at de i dag slipper sitt tredje album – “Fabric of Time”.

Kveldens konsert finner sted på Kampen Bistro i hovedstaden, et sted som også tidligere har huset fine prog-konserter.

Bandet har fra før av bak seg albumene “Lost & Found” fra 2019 og “Home” fra 2021.

Plateselskapet Apollon Records Prog beskriver albumet som “en filmatisk reise gjennom stemninger, tider og steder. Til tider fremkaller gruppen den symfoniske storheten til tidlig King Crimson og Genesis, og berører også den melankolske kunstrocken til grupper som Talk Talk eller en artist som David Sylvian”.

35 Tapes ble oppkalt etter de 35 tapene som er tilgjengelige i en Mellotron, som selvsagt er med på scenen sammen med en dæsj gode, gammeldagse analoge synther.

Bandets credo er enkelt: «Ikke for mange toner, men de riktige – ikke faste akkorder, men flytende, åpne akkorder – ikke virtuose, men sanne”, heter det i presseskrivet fra Apollon.

Bandet består av Morten Lund, Jarle Wangen, Jo Wang,  Andreas Eriksen og  Kai Lundewall.

Prognytt får dessverre ikke vært med på konserten, men planlegger å komme tilbake med en anmeldelse av albumet i løpet av kort tid.

Foto: Per Christian Fossen

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.