9. desember 2023
FestivalNyheter

Van Hertzen Brothers siste band ut til neste års We Låve Rock

Last Updated on: 13th oktober 2023, 01:33 am

Fredag morgen ble det klart at det siste bandet som skal komplettere lineupen til neste års We Låve Rock-festival, blir finske Van Hertzen Brothers.

De tre finske brødrene Mikko, Kie og Jonne, komplettert med keyboards og trommer både live og på plate, har åtte album bak seg, hvorav det siste, det noe mer neddempede miljøeposet “Red Alert in the Blue Forest”, kom ut i fjor.

Musikken deres er en blanding av classic rock, prog, folk, punk og samtidsrock. Hver for seg innehar de tre brødrene også solide posisjoner innen finsk kultur- og musikkliv.

Sami Kuoppamäki (trommer) og svenske Robert Engstrand (keyboards), har spilt med bandet live de siste årene, og på den siste skiva, som bandet ga ut på sitt eget selskap.

Sist gang finnene var i Norge spilte de for et heller glissent publikum på Union Scene i Drammen, nå flytter de noen kilometer østover, og vi får satse på at det blir langt mindre glissent i Asker i mai!

Bandet kompletterer dermed en nesten helnordisk lineup bestående av svenske Beardfish, Moon Safari og A.C.T, samt norske Anders Buaas (m/band), The Chronicles of Father Robin, Lumsk og Seven Impale.

– Jeg er stolt av lineupen og hvis vi ikke selger ut 300 billetter på denne lineupen er trolig ikke festivalen liv laga lenger, sier en entusiastisk festivalsjef Morten L. Clason til Prognytt, og retter en pekefinger mot undertegnede og spør om jeg har kjøpt billett ennå… Her får jeg skynde meg!

Selv om det ikke er noen “ordentlige” utenlandske band med (les: franske, nederlandske, britiske, amerikanske, canadiske osv.) så er Prognytt tilbøyelig til å være enig. Det er en meget variert lineup med noen meget sterke band som det blir spennende å høre. Det er jo også et godt tegn at nesten 100 billetter ble revet bort allerede under Early Bird-salget, så her må man kjenne sin besøkelsestid!

Det er altså kun 300 billetter til salgs til festivalen, som foregår i multisalen i Asker Kulturhus. Kjøp billetter her.

Det selges foreløpig kun festivalpass for begge dagene. Det åpnes for salg av dagspass etter 1. desember, hvis ikke festivalen er utsolgt innen da. Det er ennå ikke klart hvilke band som spiller hvilke dager.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.