28. november 2023
FestivalIntervjuNyheter

Adventure klar for progfestival i Skottland

Det har vært relativt stille i Adventure-leiren etter at de spilte på We Låve Rock-festivalen i mai. Men i helgen ble det klart at bandet skal til Prog Before Xmas-festivalen i Glasgow i desember.

Den årlige progfestivalen – som i år går over to dager for første gang – finner sted 2. og 3. desember.

Bak festivalen står det skotske progbandet Abel Ganz – som ble startet opp i Glasgow i 1980. Festivalen arrangeres til inntekt for kreftsaken og den veldedige organisasjonen Maggies.

På plakaten for årets festival står Abel Ganz, samt Glen Brielle (med tidligere Abel Ganz-medlem Hugh Carter), Big Hogg, Midas Fall, Zopp, Ihlo og Jones & Son. Samtlige andre artister er fra Skottland/England, så Adventure blir altså det eneste bandet fra utlandet.

– Jeg har vært gjest på PB4X i Glasgow et par ganger, og har bygd vennskap med Abel Ganz og teamet rundt festivalen. Vi ble forespurt om å spille på årets festival da jeg gjestet fjorårets PB4X, og resten av bandet likte selvfølgelig nyheten, sier Adventure-medlem Terje Craig til Prognytt.

– I oktober og november skal vi finpusse formen til konserten lørdag 2. desember. Vi gleder oss til treffe nye og gamle venner, sier Craig, som avslører at bandet også har jobber litt med låtskriving.

Abel Ganz’ foreløpig siste album – «The Life of the Honey Bee and Other Moments of Clarity» – utgitt i 2020, er for øvrig mastret av ikke ukjente Jacob Holm-Lupo.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.