3. desember 2023
FestivalNyheter

Andre utgave av Tromsø Metal & ProgFest i desember

Last Updated on: 17th oktober 2023, 07:39 am

Det er ikke bare i Asker og i Haugesund at det arrangeres progrelaterte festivaler. I Tromsø arrangeres det i desember en metal- og progfestival, med hovedvekt på det mer tyngre.

Tromsø Metal & Prog Fest er en festival som satser på undergrunns metal- og progband. Bak arrangementet står det lokale bandet Dreamslain.

Festivalen ble arrangert for første gang i fjor, da med Madder Mortem øverst på plakaten, sammen med svenske We Are To Blame og Dreamslain.

I år er det nord-irske Darkest Era (bildet) som headliner festivalen.

Bandet spiller følelsesladd og atmosfærisk heavy metal med innslag av både black metal og irske folkemelodier. Bandet har gitt ut tre album og tre EP, samt to singler. Deres nyeste album “Wither on the Vine” har blitt omtalt som deres sterkeste verk hittil. Darkest Era har blant annet spilt på Ragnarök-festivalen i Tyskland, og spiller for første gang i Norge.

Dreamslain spiller selvsagt også denne gangen. Trioen spiller en episk metal-/progressiv rock, og alle låtene kommer til gjennom jam på øvingsrommet. Dreamslain har gitt ut en EP og et album, som har fått gode kritikker.

Siste band ut er Jaime fra Bergen. Jaime er en norsk-ecuadoriansk gitarist og låtskriver som komponerer med gitaren som stemme og med fokus på melodi, atmosfære og energi. Live spiller han med fullt band med målet om å gi publikum en helhetlig musikalsk opplevelse.

Festivalen arrangeres 2. desember på Studentsamfunnet Driv i Tromsø.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.