28. november 2023
FestivalIntervjuNyheter

Meer «supergira» over å få spille på Loreley

Last Updated on: 17th oktober 2023, 08:06 am

I helgen ble det klart at Meer skal spille på den siste utgaven av den smått legendariske festivalen Night of the Prog på Loreley-klippen i Tyskland neste sommer. Bandet er mer enn klare for å opptre.

– Er vel ikke så mye annet å si enn at vi synes det er megastas! Spesielt med tanke på at det ser ut til at neste års utgave blir den siste. Trommis Mats har vært på festivalen flere ganger som publikummer, så han er mildt sagt supergira, sier gitarist Eivind Strømstad i Meer til Prognytt.

Bandet gjennomførte tidligere i høst sin egen Pulterkammer-festival i Hamar, med band som Ebony Buckle, Solstice, Madder Mortem og Paper Crown.

Meer gleder seg til Loreley neste sommer.

Hovedfokuset i disse dager er imidlertid innspillingen av bandets tredje album, som etterfølger den knallsterke debuten «Meer» fra 2016 og den minst like gode oppfølgeren «Playing House» fra 2021.

– Innspillingen går jevnt fremover. Tradisjonen tro er vi litt bak skjema, men ikke i nærheten av så langt bak skjema som vi var med forrige plate, heldigvis. Vi tør ikke helt begynne å snakke om tidsrom for utgivelse ennå, men vi kan i alle fall garantere at den kommer ut i løpet av neste år, sier Strømstad.

– Tror den blir skikkelig kul da. Tanken er å lage en plate som er enda mer MEER, men samtidig også noe nytt og friskt. Alle i bandet er enige om at det er den beste til nå, men vi er jo litt inhabile, avslutter Strømstad smilende.

Allerede under Pulterkammer-festivalen i september spilte bandet nytt stoff, så det står nok noen nye låter på programmet også i Tyskland i juli neste år.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.