2. desember 2023
KonsertNyheterPressemeldinger

Gåte slipper ny EP og legger ut på turné

Denne høsten er det duket for ny musikk fra et av landets mest markante band, Gåte, med Gunnhild Sundli i spissen. EP-en “Vandrar” ble sluppet onsdag, og en turne starter i dag.

Med ett ben solid plantet i rocken, og det andre i folkemusikken, har bandet etablert seg som et av landets mest særegne band siden oppstarten. Nå kommer bandet med en EP som ta dem tilbake til det mer rockete lydbildet, etter det mer akustiske albumet “Nord” fra 2021.

Onsdagens EP “Vandrar” inneholder fem spor, hvorav to allerede er sluppet som singler, ikke minst låta “Svarteboka”, som kom tidligere denne høsten. Der fikk frontfigur Gunnhild Sundli selskap av en annen stek frontkvinne fra den norske rockescenen, Agnete Kjølsrud fra Djerv.

I august ble det klart at et av bandets originalmedlemmer, Sveinung Sundli, ikke er med videre, noe som også har påvirket ferdigstillelsen av disse nye låtene. Det hindrer imidlertid ikke bandet fra å dra ut på en liten turne denne høsten for å promotere EPen. Det er et supermotivert og spilleklart band som gleder seg til å legge ut på turné.

– Som band ser vi nå bare frem til fortsettelsen, og er ikke så opptatt av å definere hva Gåte skal være eller ikke være. Vi tenker at Gåte kan gjøre veldig mye, og leke ganske bredt, uten at fundamentet og grunnmuren som bandet er bygget på vil forsvinne, sier Gunnhild Sundli.

Turneen starter i kveld på Røros før både Hamar, Oslo (utsolgt), Trondheim, Stavanger, Haugesund og Bergen får besøk. Turneen avsluttes med to konserter i Århus og København.

Foto: Ole Ekker

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.