28. november 2023
IntervjuNyheter

Ny plate fra Kornmo neste år

Last Updated on: 26th oktober 2023, 08:40 am

Kornmos storslagne, symfoniske og instrumentale rock har blitt godt mottatt i både Norge og i utlandet. Nå er album nummer fire snart underveis.

Tittelen på det kommende albumet er «Vårjevndøgnsnatt», kan Odd-Roar Bakken røpe overfor Prognytt.

Adventure-keyboardisten utgjør sammen med bassist Nils Larsen (Morild) og trommeslager Anton J.R. Larsen gruppa, som fremdeles er et rent studioprosjekt.

– Konsert er ikke aktuelt. Da må vi være minimum 6-7 musikere på scenen. Det hadde vært en drøm, men vi er realister, sier Bakken.

Som de tidligere Kornmoalbumene er også «Vårjevndøgnsnatt» et instrumentalt konseptalbum, med spilletid på omtrent 73 minutter.

– Det overordnede temaet er de store og små tingene i naturen som går sin gang – ikke på grunn av, men heller på tross av mennesket. Historien starter i Irland og slutter i de dype norske skoger. Albumet er inspirert av både vitenskap, myter og folketro, forteller Bakken.

– Dette er det første albumet Kornmo har spilt inn med nytt studiooppsett, men vi holder hardt fast ved 70-tallsuttrykket lydmessig. Deler av albumet er mer stillferdig arrangert med vekt på akustiske instrument, fortsetter han.

Miksen blir ferdig i løpet av året, og bandet satser på utgivelse i løpet av første halvdel av 2024. I tillegg til miksing jobbes det nå med maleriene til coveret og layoutdesign. Erlend Kvalø står bak coveret, slik han også har gjort på de øvrige albumene.

– «Vårjevndøgnsnatt» kommer i første omgang sannsynligvis på CD og strømming gjennom Apollon, og vi håper å få gitt ut alle albumene våre på vinyl etter hvert, avslutter Bakken.

Albumet «Vandring» ble gitt ut på nytt av Apollon tidligere i år, både på CD og som dobbel LP. De to første albumene ble utgitt på egen label («Svartisen» og «Vandring»), mens «Fimbulvinter» var det første som kom ut på Apollon. «Svartisen» ble reutgitt på CD av Apollon i fjor.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.